top of page

3 säkra tecken på att du lämnat komfortzonen

Som skribent har nog alla någon gång darrat inför en uppgift, känt sig nervös eller tvivlat på sin egen förmåga. Men vad är det egentligen tecken på?


Är det tecken på att du inte är nog bra för uppgiften? En signal på att du gör något du inte borde?


Nej, kära skribent – det är det stora tecknet på att du håller på att lyckas. Vet du varför? För att du är på väg ut ur komfortzonen!



3 säkra tecken på att du lämnat komfortzonen


1. Du tackade ja av entusiasm och iver, men i bakhuvudet fanns en röst som sa: "Klarar du det här?".

I stunden var den där rösten väldigt låg, för den överröstades av den ivriga, glada och entusiastiska rösten som skrek "JAAAAAAAA!". Men nu när det börjar närma sig intervjutillfälle, skrivvecka eller rentav deadline – så är du rädd. Rädd för att du tagit dig vatten över huvudet. Lugn! Det här är helt normalt. Kom ihåg att du aldrig hade tackat ja från första stund om du inte visste, inombords – att du både VILL och KAN göra det här. Nästan alla stjärnor får prestationsångest innan de ska upp på scen.


2. Vetskapen om att du skulle lyckas ta dig i mål känns extremt tillfredsställande.

Även om du är rädd, vet du att om du tar dig i mål med här projektet, kommer du växa sju meter. Att föreställa dig på andra sidan, där vid mållinjen, ger dig en sådan stor känsla av tillfredsställelse att du vet om att något kommer dö inom dig om du hoppar av nu. Du vill inget hellre än att vinna den här kampen med dig själv – även om det skrämmer dig.

3. Tanken av att ta ett steg tillbaka får dig att känna dig ledsen och tung. Du har kommit så långt nu och det ger dig känslan av att det inte finns någon återvändo. Du har tagit dig igenom den där farozonen, betat av alla ursäkter om varför du egentligen skulle lägga ned och försörja dig på att sälja bär på torget istället. Du VILL skriva. Det här har du drömt om i hela ditt liv. Att hoppa av nu skulle släcka en stor gnista inom dig. Kraften och viljan är större än varenda hinder på vägen. Du vet vad du vill och du vet att du egentligen kan. Så bara att köra, eller hur?


Det här blogginlägget skrevs av en kursledare som gjort precis det här just nu – tackat ja till något som känns lite skrämmande, men som vore oerhört tillfredsställande om det lyckades ;-)


Lycka till med att utmana dig själv!


För du kommer växa. Säkert sju meter.


Lust att prova vingarna som frilansjournalist? ⭐ Skriv om ämnen DU tycker är spännande för de magasin du gillar. ⭐ Få friheten att jobba var som helst, när som helst. ⭐ Sveriges magasin och tidningar behöver tusentals artiklar varje månad, av dig också! Vi ger dig utbildningen du behöver för att lyckas – på superkort tid. Redo att komma igång? Läs mer om oss och boka ett samtal med vår studievägledare idag.


Comments


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page