top of page

4 frågor att ställa dig själv på midsommar

Midsommar stundar, lite som nyårsafton – för det är ett ypperligt tillfälle att utvärdera hur året har varit hittills.


Och framförallt att börja fundera på vad du vill göra med årets resterande månader.


Min plan är att lägga mig i hängmattan mellan de gamla björkarna vid barndomshemmet i Värmland på midsommardagen och fundera och reflektera över fyra stycken frågor...  1. Vilka skriv- och karriärsmål har jag nått hittills i år? Alltså, vilka kan jag bocka av på listan över målen jag satte upp vid nyår? Om jag inte skrev ner några, vilka tänkte jag att jag ville nå? Litet som stort?

  2. Vilket mål som jag har nått är jag mest nöjd över? Klarade jag av någonting under dessa månader, som jag var extra pirrig inför? Hur fick det mig att känna att klara av det? Vilka insikter har det gett mig?

  3. Vad vill jag göra och spendera tid på under månaderna som kommer? Hur ser jag egentligen på resten av 2023 vad gäller skrivande och karriär? Hur kan jag hjälpa mig själv att nå dit jag vill? Kan omgivningen eller människorna kring mig underlätta på något sätt för att jag ska kunna göra det jag vill?

  4. Vad är jag bra på? Som avslutande fråga klappar jag mig själv på axeln där i hängmattan. Vad är jag duktig på? Vilken positiv feedback har jag fått under detta halvår? Kan jag använda mina goda egenskaper ytterligare?


Lycka till med din utvärdering ;)


Jag önskar dig en riktigt härlig midsommar! Goda vibbar önskar Lotta och team Journalistakademien


Lust att prova vingarna som frilansjournalist? ⭐ Skriv om ämnen DU tycker är spännande för de magasin du gillar. ⭐ Få friheten att jobba var som helst, när som helst. ⭐ Sveriges magasin och tidningar behöver tusentals artiklar varje månad, av dig också!

Vi ger dig utbildningen du behöver för att lyckas – på superkort tid.

Redo att komma igång? Läs mer om oss och boka ett samtal med vår studievägledare idag.

Kommentare


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page