top of page

Dags för nya mål!

Det närmar sig årsskifte och den här tiden på året älskar jag. Inte bara för att det är mysigt med glöggaftnar, levande ljus och stundande julmys. Det är också tid för avstämningar – och nya målsättningar.Vilka mål hade du för ditt skrivande 2022? Inga alls? Då är det dags för det!

Utan mål har du svårt att ta dig dit du vill.


Och om du hade satt upp mål: Hur gick det? Vilka har du lyckats med och varför tror du att du gjorde det? Det här är bästa tiden för reflektion.


Ett bra mål ska vara:

  • Specifikt – skriv ned väldigt konkret vad du vill göra. Vill du skriva en artikel i veckan? I månaden? Vill du sälja in din första artikel under januari 2023? Var konkret!

  • Mätbart – fram med siffertänket. Hur många artiklar? Under vilken exakt tidsperiod?

  • Realistiskt – målet ska vara möjligt att uppnå.


Så ta fram ett Excel-ark, vanligt anteckningsblock eller anteckningarna i mobilen och speca: Vilka är dina skrivmål för 2023?

Bort med fluffet och var konkret! Ge dig själv en deadline. Och gör uppgiften möjlig, så att du får anledning att fira när målet är uppfyllt.


För vet du, när du väl har satt upp dina mål så har chanserna ökat drastiskt att du faktiskt når dem.Boka ett samtal för att ta reda på om vår utbildning i frilansjournalistik passar dig:Comments


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page