top of page

Du blir aldrig för gammal för att skriva

Vid 75 års ålder är det kanske lite svårt att tro att du ska kunna vinna SM i stavhopp. Vid 60 års ålder är det inte rätt läge att helt plötsligt starta en karriär som brandman. Och vid 40 års ålder är det få som har orken att hoppa på en utbildning till läkare.


Det är inte rätt tajming och du kanske själv någon gång har sagt de bevingade orden: "Jag är för gammal för att..."


Men något du aldrig, aldrig någonsin blir för gammal för – så länge du är vid dina sinnes fulla bruk (eller är vi alla inte lika galna?!) – är att skriva.Jag säger det igen: Du blir aldrig för gammal för att skriva.


Du behöver kunna TÄNKA, ha tillgång till en DATOR eller någon sorts skrivmaskin eller i värsta fall bara PAPPER och PENNA.


Då kan du skriva.


Det är något jag själv har sett som mitt kall i livet och jag tröttnar sällan. För det vackra med skrivandet är att det går att göra på så många sätt och i så många former.


Du kan skriva allt från små post-its, nyhetsartiklar och fullfjädrade personporträtt – till romaner, uppsatser, dikter, mejl, dagbok och inte minst blogginlägg. det är bara några av de vanliga sätten att utöva skrivande.


Skrivandet kan ta sig oändligt många skepnader och har använt som kommunikationsmedel i 5000 år. Ända sedan skriftspråket såg dagens ljus i Mesopotamien där och då – har vi använt det för att bland annat dokumentera vår omvärld. Och inte minst för att uttrycka våra känslor och tankar.


Som ansvarig kursledare på Journalistakademien fullkomligen älskar jag det skrivna språket. Och jag älskar att se våra studenter utvecklas.


Hos oss är ingen för gammal. Aldrig någon för gammal för att skriva (eller för att börja en ny karriär som frilansjournalist).


Klicka här för att boka ett samtal med oss och ta reda på om vår utbildning passar dig.

Comments


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page