top of page

En hyllning till våra studenter

”Marknaden för frilansjournalister är död”.


Det är något man hör titt som tätt i takt med att redaktionerna bantas ner. Vi på Journalistakademien håller inte med om att någon marknad skulle vara död. Att redaktioner bantas ner är positivt för frilansande journalister, då det innebär att många nu är hungriga efter bra material som kommer utifrån. En gyllene möjlighet för oss. Se bara på vad som hänt den senaste tiden för våra studenter...


Vi vet att marknaden inte bara är vid liv – utan frodas eftersom våra duktiga studenter publicerar artiklar på löpande band. Den senaste tiden har artiklarna verkligen publicerats till höger och vänster och därför tycker vi det är viktigt att stanna upp och belysa detta. Inte bara för att gratulera författarna till artiklarna, utan även för att ge hopp till de som inte publicerat än. Marknaden är vid liv – håll ut och kämpa på. Bara sen årsskiftet har våra studenter, nuvarande och tidigare, sålt och publicerat över 20 artiklar och fått ett bokkontrakt. Detta är bara de vi vet om. Det är väl värt att fira tycker vi!Stort grattis till: Maria Ejenfors, vars första artikel blev publicerad i Hemma i HSB nu i mars efter flera månader av pitchande och bearbetande av texten. Marias andra artikel, ett jättefint reportage om Jenny som tog sig ur drogmissbruket, blev även publicerad i tidningen Junia samma månad. I vår exklusiva Facebook-grupp för medlemmar uppmanar Maria andra studenter att inte ge upp, till slut kommer resultatet för den som fortsätter kämpa. Hanna Lans, som fick sin första arvoderade artikel publicerad på förstasidan av Göteborgs-Postens helgbilaga Två Dagar. Denna fantastiska artikel handlar om Kajsa Reaves ifrån Landvetter som jobbar på ökända Rikers Island i New York som terapeut. Hanna fick även samma artikel med en annan vinkel såld till Allers.


Hanna Karlsson, som fick sin tredje artikel publicerad i Hem & Trädgård. Hurra! Sara Frenning, vars artikel om bergsturismen i Nepal publicerades på Fodor.se (på engelska dessutom, stilpoäng).

Camilla Lagerman, vars första artikel om Vilja, hunden som adopterade några kattungar, blev såld till Allers (efter att Camilla endast gått två veckor på vår utbildning).


Camilla Schröder, som fick sin artikel såld till två tidningar med olika vinklar. Både Expressen och Tara fick äran att publicera hennes artikel om alkohol och klimakteriet.


Ann-Christine Reimer, som fick sålt sin artikel om takbarssafari i Málaga till tidningen Sydkusten. Men hon slutade inte där – utan fick även sin debattartikel om att jobba färre dagar publicerad i Kollega, Unionens medlemstidning. Sist men inte minst publicerades hennes artikel om kinesiska Keke i Kiruna-Tidningen.


Carina Prichard, som fick det fantastiska beskedet om att hennes allra första bok blir utgiven.


Mirja Lakso, vars reportage om Emilie som lever med Addisons sjukdom blev publicerat i Amelia.


Olive Carlson, som publicerade sin jätteintressanta artikel om Mali och nykolonialism i tidningen Parabol.


Madelene Lundgren, som sålde sin artikel efter hela åtta (!) påminnelsemejl till redaktionen. Till sist fick hon ett JA ifrån tidningen Historiska Brott & Mysterier. Skam den som ger sig. En fantastisk artikel om en mördare utklädd till clown i Florida.


Tilda Rocklind, vars krönika om att låta barns kroppar vara neutrala blev publicerad i det feministiska magasinet Ottar.


Ulrika Gustafsson, som fick sin artikel om hundvalpsyoga publicerad i Allers.


Nadja Manhammar Forssander, vars artikel om Vaxholms gospelkörssamarbete med Gladys del Pilar blev publicerad i WaxholmsLotsen, Vaxholms lokala tidning.


Maria Norlin, som fick sin första artikel publicerad i Bättre Stadsdel, en lokaltidning. Artikeln berör det viktiga ämnet mobilberoende och ger tips om hur man blir av med det.


Anneli Olsson, vars jättefina artikel med rubriken ”Grit eller quit” (om att hålla nyårslöften) blev publicerad i Modern Psykologi, en tidning hon har jobbat med flera gånger förut.


Vi på Journalistakademien är väldigt stolta över våra duktiga studenter och tackar aldrig nej till en möjlighet att hylla er. Dessa fantastiska artiklar är inte bara ett bevis på er skrivskicklighet – utan kanske ännu mer ett bevis på er kämpaglöd och ihärdighet. Vägen kan ibland kännas som en uppförsbacke men så länge vi fortsätter skriva, fortsätter pitcha och inte ger upp så kommer resultaten.


Det är dessa artiklar ett bevis på...


Goda vibbar från Lotta och team JournalistakademienLust att prova vingarna som frilansjournalist?


⭐ Skriv om ämnen DU tycker är spännande för de magasin du gillar. 

⭐ Få friheten att jobba var som helst, när som helst. 

⭐ Sveriges magasin och tidningar behöver tusentals artiklar varje månad, av dig också!


Vi ger dig utbildningen du behöver för att lyckas – på superkort tid.


Redo att komma igång?


Läs mer om oss och boka ett samtal med våra studievägledare idag.


Kommentare


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page