top of page

Intervjuer på italienska

Att du alltid behöver förbereda dig inför en intervju, ja det säger sig självt. Researcha, skriva frågor och tänka ut en vinkel. Se till att intervjupersonerna vet om premisserna såsom tid och plats och vad du är ute efter att fånga.


Men lite extra av dig krävs det om dina intervjuer är på ett annat språk...


Här är jag i Taormina, Sicilien, för några år sedan.


I skrivande stund sitter jag och planerar både packning och förberedelser inför min stundande resa till det jag land jag håller extra kärt – Italien. En pandemi och en graviditet senare, ska jag äntligen tillbaka och ser fram emot att parlare l'italiano.


Då det gått en tid sedan sist jag var där, är jag ödmjuk inför att mina språkkunskaper inte är så klingande vassa som när jag tog examen i Florens och stolt tog emot ett kursdiplom med högsta betyg.


Underhåller du inte dina språk, sinar kunskaperna fort. Sedan vet jag med säkerhet att det räcker med någon dag eller två, för att det värsta dammet ska sugas upp av en osynlig språkdammsugare.


Men jag måste ändå förbereda mig lite mer än om jag skulle på ett platsreportage i Sverige. Och eftersom reportaget ska handla om loppmarknad i Palermo, bör jag slå upp vissa ord och skriva ner mina frågor på italienska.


Klura på och vända och vrida. Se till att allt sitter.


Jag ska intervjua en guide, folk som säljer saker på loppis och antikmarknad – och intervjua de som är där och handlar. Ge tips på vad man kan fynda. Och givetvis allmän turistinformation om vart du kan gå och äta i Palermo.


Alltså hör du, vilket fantastiskt drömjobb jag har?!


Längtar efter att äta den sicilianska efterrätten cannoli.


Jag vet att det kommer gå bra. Och jag älskar ju att utmana mig själv. Det är så jag växer.


Nu ska jag återgå till mina förberedelser.


Tänk gärna på mig på söndag, när jag springer runt med anteckningsblock i Palermo... ;-) Ci sentiamo!


Goda italienska vibbar från Lotta och teametLust att prova vingarna som frilansjournalist? ⭐ Skriv om ämnen DU tycker är spännande för de magasin du gillar. ⭐ Få friheten att jobba var som helst, när som helst. ⭐ Sveriges magasin och tidningar behöver tusentals artiklar varje månad, av dig också!

Vi ger dig utbildningen du behöver för att lyckas – på superkort tid.

Redo att komma igång? Läs mer om oss och boka ett samtal med vår studievägledare idag.

Comments


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page