top of page

“Jag får liksom det sociala i jobbet”

Idag är det Maja-Stina Skarstedt, kursmentor på Journalistakademien, som bloggar.


Jag har valt att jobba hemifrån.


– Är det inte väldigt ensamt? Och trist? frågar många.


Inte alls. Det är alldeles underbart. Jag har noll minuter till jobbet. Noll minuter till gymmet (på terrassen). Noll minuter till lunch-hak (i kylen). Barnen har noll minuter till sin mamma när de kommer från skolan (och när hon – jag! – ska fixa fika, mellis, prata, hjälpa, fixa mer mellis – ja, ASSISTERA).– Men det måste vara väldigt tråkigt utan jobbarkompisar?

Inte alls.

– Jag har ju mina intervjupersoner, svarar jag.


Ja, det är ju inte exakt detsamma som att sitta i ett lunchrum och ta en kaffe med kollegorna. Men jag har aldrig varit riktigt för det där. Jag har aldrig varit bra på att tajma in mitt kaffesnack när det passar i min skrivrutin och kollegornas.


Nu kan jag istället ringa en intressant intervjuperson, dricka kaffe samtidigt och fråga, fråga, fråga en massa som jag är nyfiken på.


Jag får liksom det sociala i jobbet. Och det är det alldeles underbara med att vara frilansjournalist. Jag får mitt sociala behov stillat – varje dag.

Och sedan kan jag få mitt introverta behov tillgodosett när jag har skrivfokus och bara trycker på tangenter och skapar text.


Sen, när jag är klar med min text, DÅ kan jag gå ut och vara social.

Och då är jag desto mer lös och ledig med min tid än när jag har en text jag bara vill skriva.


Så. Frilanseriet är precis perfekt för dig som vill planera din tid själv, var du vill sitta och skriva och med vem du vill ta din kaffe.


Kaffe-skål och gott nytt år!


PS. Vill du vara med på vår onlineutbildning i frilansjournalistik? Boka ett samtal med oss här.

Comments


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page