top of page

Jeanette har skrivit för Nära och M-magasin

Jeanette Lindstammer har jobbat som undersköterska i över 20 år, men har alltid älskat att skriva. Läs om om den pirrande sockerdrickskänslan i kroppen när hon sålde sin första artikel – om naturväsen.Vilket yrke har du sedan tidigare?

Jag är utbildad undersköterska och har jobbat som det i 21 år.

Vad fick dig att gå kursen i frilansjournalistik?

Jag har alltid älskat att skriva och ville skriva en bok men så såg jag en annons om er i flödet och blev intresserad. Det kanske är det jag ska göra istället för att skriva en bok, tänkte jag. Efter lite funderande så anmälde jag mig och det ångrar jag inte. Vad var din upplevelse av kursen?

Jag fick lära mig hur man går tillväga för att skriva en artikel. Allt ifrån hur jag skriver den till hur man väcker intresse hos chefredaktörerna för olika tidningar. Jag fick även lära mig att jag kan skriva om allt bara jag har min egen twist på det.

Vilken var din största aha-upplevelse?

Att ”lilla jag” faktiskt kan skriva något som är intressant för fler och att man kan lära andra människor något nytt.

Hur bestämde du dig för din första artikel?

Jag hade sett Susanna göra reklam för sin bok om sina upplevelser med möten med olika naturväsen och blev berörd av det. Då bestämde jag mig för att göra en artikel om det. Jag mailade henne och frågade om hon kunde tänka sig att jag fick intervjua henne för en artikel. Det var självklart att jag skulle pitcha till tidningen Nära om den artikeln. Det var spännande att sälja in idén och jag fick ja direkt. Eftersom det var en lite ovanlig artikel så nappade tidningen Nära på den direkt. Jag har nu sålt ytterligare en artikel till Nära – om Theresa som tog hjälp av den andliga sidan när hon fick beskedet att hon hade bröstcancer.

Hur kändes det att se din artikel i tryck?

Det tog lite tid innan den kom ut i tidningen så jag kunde se den men det var ett riktigt spännande ögonblick. Jag trodde inte det var sant när jag såg tidningen med min artikel som det stod mitt namn under. Det var stort och jag var stolt över mig själv som hade skrivit den. Nu skulle andra läsa det jag skrivit. Det var en mycket speciell känsla. Det kändes som en pirrande sockerdrickskänsla i hela kroppen. Var det verkligen jag som skrivit det där som var tryckt i en tidning jag brukar läsa. Det var stort för mig.

Det var lika pirrigt och spännande när den andra artikeln kom ut. Denna gången i tidningen M-magasin. Den var lite tuffare att få till. Jag skrev om den tre gånger innan chefredaktören blev helt nöjd men vill man ha ut något så gäller det att inte ge sig. Jag har lärt mig så mycket av kritiken jag fick. Det som var lika roligt var när de jag intervjuat hörde av sig efteråt och tackade för en underbar artikel och hur mycket det betyder för dem. Då smälter mitt hjärta i kärlek.

Vad skulle du säga till andra som funderar på vår onlinekurs?

Jag rekommenderar denna utbildningen varmt. Du får lära dig det viktigaste på kort tid för att komma igång och skriva. Sedan lär du dig så mycket nytt på vägen och du får träffa eller prata med så mycket underbara människor som du aldrig skulle träffa annars. Är det din dröm att skriva artiklar så ge inte upp. Skriv, pitcha till tidningar och visa att du finns. Ge inte upp trots motgångar utan se det som att de finns där för att du ska lära dig och utvecklas för att hela tiden bli bättre.

Det är en underbar värld som öppnas upp då du kan skriva om vad du vill till vilka tidningar du vill och se om det passar dem. Det är en fantastisk frihetskänsla där du själv bestämmer. När du får ett ja känns det som du vunnit högsta vinsten på lotteri. Låt din dröm bli verklighet och gå kursen. Du kommer inte ångra dig.

Tack för de orden, kära Jeanette – och lycka till med skrivandet!

Boka ett samtal med oss idag:


Comentários


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page