top of page

Låt skrivandet bli din terapi

Väldigt många som börjar hos oss på Journalistakademien säger att de har använt skrivandet som ett terapeutiskt medel genom livet.


I tider av motgångar, depression och frustration har pennan eller tangentbordet varit ett sätt att få ur sig alla destruktiva tankar.


Få ned det på pränt.


Post-its, små anteckningar i telefonen, dagböcker eller Word-dokument på datorn. Skrivandet har varit som en vän man hållit i handen när omvärlden varit skakig.

En tjej jag pratade med häromdagen sa att hon tyckte att det egentligen var så dumt att alla post-its med tankar och idéer bara låg och skräpade där hemma.


Hon hade bestämt sig för att göra om alla lappar till artiklar, som kan läsas av dig och mig.


För when life gives you lemons, vad ska du göra då? Make lemonade!


Och det är något du kan göra i journalistikens värld. Att ta alla de där anteckningarna, grubblerierna och din deppighet... och göra lemonad av hela, ursäkta – skiten.


Vänd på det hela – istället för att skriva inåt, skriv utåt. Ta dina tankar och gör om dem till artiklar.


Kan du allt om depressioner? Kärlekssorg? Ilska? Frustration? Bra! Omforma dem till artikelidéer, där du utgår från dina erfarenheter till att hitta rätt människor att intervjua. Du sitter ju inne på alla de rätta frågorna.


På Journalistakademien har vi, som sagt var, massor av härliga människor som börjat sin bana som frilansjournalister med att skriva post-its.


Idag är en stor mängd av dem fullfjädrade frilansare, som ägnar sig åt att göra läskande lemonad av livets citroner. :-)


Goda vibbar från Lotta & team Journalistakademien

PS. Klicka här för att boka ett samtal med oss.

Yorumlar


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page