top of page

Mellandagsmjölk och årssummering

Med bara några dagar kvar av det här året och julmat för tredje dagen i rad (börjar du också bli trött på köttbullar?!) – är det onekligen dags att släppa taget om det som har varit och börja blicka framåt.De där nya målen, som Maja-Stina skrev om för en tid sedan, tycker jag personligen är så befriande att sätta. Vad vill jag med mitt skrivår 2023? Hur ska jag nå dit?


Men innan vi vänder blad och tittar framåt, tycker jag att vi inte ska glömma att avsätta lite helig tid att titta på vad vi faktiskt gjorde.


  • Hur sammanfattar du ditt skrivår 2022?

  • Hur utvecklades du?

  • Vad lyckades du med?

  • Vad kunde du ha gjort bättre?

  • Vad drog du för lärdomar – som du tar med dig in i 2023?

  • Vad vill du göra mer av?

  • Vad vill du göra mindre av?


Det är så lätt att kasta ryggsäcken och "never look back", som min moster brukar säga. Men utan att se tilbaka blir vi som guldfiskar. Visserligen skönt att vakna upp som ett blankt papper och inte alls minnas vad som hände igår. Frågan är bara hur klokt det är?


Det är händelserna och erfarenheterna som formar oss. Vi behöver stanna upp och reflektera, utan att för den delen gräva för djupt så att vi börjar älta det som INTE gick som vi hade tänkt oss. Där hamnar ofta jag, att jag ältar sönder saker som gick fel och slår på mig själv för det. Inte bra.


Nej, ta en titt i backspegeln utan att döma dig själv. Beröm dig för det du gjorde bra. Och ta sedan en klunk mellandagsmjölk – och reflektera över dina gamla mål och hur ditt skrivår 2022 blev. Sen så... går vi vidare. Kör hårt!


Investera i dig själv och din skrivdröm!


Boka ett samtal med oss för att prata om vår onlineutbildning i frilansjournalistik:


Comments


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page