top of page

Merete började sin nya karriär vid 59 års ålder

Merete Sillesen är en av våra tidigare kursdeltagare som har gjort stor succé i magasinsbranschen, utan någon som helst tidigare erfarenhet. Hon började vår norska utbildning "Bli frilansjournalist" när hon var 59 år – och skriver nu runt 60 artiklar om året för olika norska magasin.


Det ligger något i det gamla talesättet att inget är aldrig någonsin för sent. Det gäller även våra skrivdrömmar. Nu ska vi ta del av en riktig framgångshistoria från vår systerutbildning i Norge.


Här är historien om Merete Sillesen – som startade sin nya karriär vid 59 års ålder.


Ingen högskoleutbildning i journalistik eller andra skrivämnen. Nope. Som så många av våra tidigare kursdeltagare som gör succé i branschen, kommer Merete Sillesen från en helt annan bakgrund.


Hon är nämligen utbildad till neonatal sjuksköterska, och har även jobbat som sekreterare. Under sitt yrkesliv har hon arbetat med människor i alla åldrar och med en mängd olika utmaningar. Men det fanns en annan dröm som gnagde...


För cirka 12 år sedan bestämde hon sig för att starta sitt eget företag och började då skriva sånger och tal på beställning. Detta gör hon än idag, men nu är hon även frilansjournalist större delen av tiden – ett nytt yrkesval som hon stormtrivs med.


Hur gick det här till? Jo, Merete gick vår onlineutbildning – där hon lärde sig allt om hur man gör för att komma igång som frilansjournalist. Och som hon kom igång! Idag skriver Merete för magasin som Hjemmet, Kamille, Norsk Ukeblad, Vi over 60, Foreldre og Barn, Ditt Bryllup, BabyDrøm, Foreldre.no, Kvinneguiden.no, Hundesport, Visjon och Helselosen.no.


Fantastiskt inspirerande, eller hur?


Merete berättar vad vår onlineutbildning har betytt för henne:


"Jag trodde aldrig att jag, vid 59 års ålder, skulle skapa mig en ny karriär som frilansjournalist – men det gjorde jag. Jag avslutade kursen i november och sålde mina första fyra artiklar under januari månad. Sedan dess har gått av bara farten!

Vivian är en mycket inspirerande kursledare. Med en logisk och pedagogisk struktur är kursen lätt att följa, och inte minst är det roligt! Jag vill särskilt lyfta fram webbinarierna där kursledaren svarar live – inga frågor är för dumma, inte för stora, inte för små. Vivian svarar tålmodigt på allt, och här finns det mycket att hämta och ta del av. Dessutom är kursdeltagarna till stor hjälp för varandra.


Idag säljer jag i genomsnitt en artikel per vecka, ofta mer, vilket ger mig en betydligt högre inkomst än tidigare. Jag har en bra relation med flera redaktionella chefer, så att pitcha är mycket lättare nu än vad det var i början.


Det bästa med mitt jobb är att jag i stor utsträckning kan kontrollera min arbetstid och arbetsmängd själv. Den här flexibiliteten gör att jag kan ta hand om mina barnbarn under långa perioder, bo utomlands stora delar av året och ändå tjäna bra med pengar. Dessutom har det gjort mycket för min självkänsla. Det är aldrig för sent att lära sig något nytt!"


Vill du också skriva frilansartiklar? Boka ditt samtal här:


Comentarios


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page