top of page

Monica fick JA på första pitchförsöket

Monica Wiksten Gideonsson hade frilansat innan, och drömde om att ta upp det igen. Tack vare vår onlinekurs blev det möjligt – och resultatet blev direkt en artikel för Chef & Karriär, och sedan ja från ännu ett magasin.Vilket yrke eller vilken utbildning har du sedan tidigare?

Brokig bakgrund. Journalistutbildad på Bona Folkhögskola. Frilansat mestadels för olika lokaltidningar. Har även en kandidatexamen i museer & kulturarv. Jobbat på museum, som arbetsförmedlare och drivit hantverksbutik med egna alster. Också provat på att jobba inom turism och handel.

Vad fick dig att gå kursen i frilansjournalistik?

Frilansandet lockade igen efter många års paus. Hittade via en annons på Insta och den kändes proffsig direkt. Efter gratiswebbinariet var det ingen tvekan och jag hoppade på kursen. Den var bättre än jag kunnat drömma om. Med Journalistakademien (tidigare Magazine Writer’s Academy) förverkligades drömmen om att bli magasinjournalist!

Vad var din upplevelse av kursen – och din nytta av den?

Inspirerande och duktiga kursledare som själva skapat karriärer som frilansande magasinjournalister. Varierande och kul kursupplägg med omväxlande webbinarier, fb-grupp och självstudier. Haft god nytta av skrivmallarna. Tydligt och pedagogiskt från början till slut!

Vilken var din största aha-upplevelse?

Lärt mig mycket men största aha-upplevelsen var kanske att vinkla och pitcha sin artikelidé till rätt tidning.

Berätta om ditt skrivande.

Hur bestämde du dig för din första artikel och vem du skulle sälja till?

Hade länge velat skriva om högkänslighet kopplat till arbetslivet och tänkte att artikeln skulle passa i en ledarskapstidning. Därför bestämde jag mig för tidningen Chef & Karriär – och fick JA på första pitchförsöket!

Hur känns det att ha fått sett din artikel i tryck?

Det var verkligen som en dröm att få se sin artikel i tryck. En häftig upplevelse – svävade verkligen som på moln flera dagar efteråt.

Vad skulle du säga till andra som funderar på att gå den här kursen?

Känner du minsta sug att gå den här kursen – gör det! Kan varmt rekommendera den oavsett om du jobbat tidigare som skribent eller ej. Så värt pengarna!

Monica har även fått ja på ytterligare en artikel för kvinnomagasinet Amelia.

Kanonbra jobbat!
Vill du förverkliga dina skrivdrömmar?

Boka ett samtal för att prata om vår onlineutbildning:


Comments


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page