top of page

När kontakter leder dig till guldgruvorna

Min kompis Annicken taggade mig i ett FB-inlägg där de sökte en svensk kursledare för Journalistakademien, resten är historia. Jag, i min tur, kom att tänka på min före detta duktiga kollega Emilié, när vi behövde en kurskoordinator. Och Mirja, som jag varit mentor för, ringde mig av en händelse när vi sökte en studievägledare.


Vipps, så blev hon en i gänget.


Mitt härliga team på Journalistakademien är ett resultat av tillfälligheternas spel.


Så håller det på.


Igår, bokade jag in en fotograf jag känner för ett podcast-avsnitt. Hon, i sin tur, kom på att fråga mig om jag möjligtvis kunde vara skribent för ett fotojobb för ett magasin som hon ska göra. Så hon gav mig kontaktuppgifterna dit, och några timmar senare hade jag ett nytt frilansgig!


Det jag vill komma fram till är den guldgruva som kontakter och nätverkande kan leda dig till.


Ett exempel till – om jag inte hade börjat sitta på ett kontorshotell förra hösten, hade jag inte lärt känna Maria. Med hennes hjälp har jag signat ett frilansuppdrag på Sicilien, som jag ska åka till om bara någon vecka.


Hon har hjälpt mig till ett jobb, och jag har anlitat henne för att hjälpa oss på Journalistakademien med ett live-event vi ska anordna senare i höst. Win-win.


Kontakter och nätverkande, mina vänner...


Många inser inte vad den där kaffekoppen eller lunchsalladen kan göra. Eller vad ett simpelt Facebook-inlägg kan leda till (att jag hittade mitt absoluta drömjobb).


Ju fler krokar du slänger ut, desto bättre. Ju fler människor du lär känna, desto större chans att få det där fantastiska jobbet, uppdraget eller träffa den där personen som du drömmer om att dela ditt liv med.


Det kommer inte komma till dig där hemma på kammaren.


Mitt bästa tips till dig är att våga vara social. Att våga prata, kontakta, nätverka – och se värdet i varje liten kaffekopp.


Varmt lycka till!Lust att prova vingarna som frilansjournalist? ⭐ Skriv om ämnen DU tycker är spännande för de magasin du gillar. ⭐ Få friheten att jobba var som helst, när som helst. ⭐ Sveriges magasin och tidningar behöver tusentals artiklar varje månad, av dig också!

Vi ger dig utbildningen du behöver för att lyckas – på superkort tid.

Redo att komma igång? Läs mer om oss och boka ett samtal med vår studievägledare idag.

Comments


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page