top of page

Pochera ett ägg på arbetstid

En sak som jag älskar med journalistiken är att den får vara hela spannet på skalan seriös, undersökande och granskande till lekfull, underhållande och rolig. Den måste inte alltid vara så nedrans seriös för att ändå gå under samlingsnamnet journalistik.


Ändå har jag under årens gång, särskilt som ung journalist – stött på äldre (läs: herrar oftast) som fnyst åt den underhållande delen av journalistiken.


När jag och min dåvarande partner in crime Silvia sände live-radio från en motorcykel-event för några år sedan, underhöll vi våra lyssnare med roliga gäster, kräftskiva och motorcykel-snack under en och samma förmiddag. Vi var så nöjda – och fick fin respons från lyssnarna.
Väl tillbaka på radion, endorfin-stinna som få, muttrade vår kollega Jan-Åke: "Har ni lekt färdigt nu?".


Det är trist att den underhållande journalistiken har en förmåga att uppfattas som en nagel i ögat på de där nyhetstrogna människorna som ser sig själv som "seriösa journalister".


Inte lekfulla och roliga – som vi var.


Jag älskar alla former av journalistiken, och är glad över att ha fått upptäcka och utforska hela spannet under mina hittills 15 år (hur kan tiden gå så fort?!) som journalist.


Som den här veckan, där jag inför påsknumret på lokaltidningen gick och köpte ägg och ättika på arbetstid. Sedan gick jag till en av stadens restauranger för att lära mig pochera perfekta ägg inför påsken.Är vi oseriösa om vi vågar ta oss an hela spektrat journalistik? För att vi vägrar nischa oss?


Nej. Jag tänker fortsätta både pochera ägg, skriva personporträtt om politiker och feel good-reportage om Sicilien. För jag älskar allt.


Och du – det är inte alls svårt att pochera ett ägg. Det är min behållning den här veckan.


Glad påsk kära skribent!
Vill du ta reda på om vår utbildning i frilansjournalistik passar dig?


Boka ett samtal med oss här:


Comentarios


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page