top of page

Premiär för vår nya podcast!

Jag är så otroligt stolt och glad över att få presentera Journalistakademiens sprillans nya podcast, där du i varje avsnitt får träffa spännande gäster som alla sysslar med frilansjournalistik på ett eller annat sätt.


För bara några veckor sedan satt jag och slet mitt hår i ren fasa över hur i hela friden jag skulle lyckas boka – och spela in – TIO gäster och avsnitt på endast två dagar?! Vi hade nämligen anlitat ett produktionsbolag att hjälpa till med inspelning av podden, men bokning av gäster och allt innehåll ansvarade vi för själva. Eller nej... ansvarade JAG för, själv.


Jag brukar aldrig ute i sista sekund, men som kursledare för Journalistakademien och med många andra roliga frilansjobb vid sidan om, skenar veckorna ibland iväg. Någonstans inom mig förlitade jag mig ändå på min egen erfarenhet som programledare på Sveriges Radio, och kände att – allt ordnar sig.


På Sveriges Radio måste man ofta komma på gäster att bjuda in till programmet bara någon dag, eller ibland bara några timmar, innan det är dags för sändning.


Med det sagt gick det hela vägen och under två dagar (okej, tre blev det till slut – de två sista avsnitten fick vi lov att spela in en annan dag) satt jag och spelade in för glatta livet.


Resultatet?


Det kan du lyssna på på Spotify, Google podcast och Apple podcast!


Där finns nu de fyra första avsnitten:

  1. I vårt allra första avsnitt hör du frilansjournalist Johanna Stenius berätta om sina makalösa äventyr som resejournalist i allt från Las Vegas till Färöarna och England.

  2. Andra avsnittet bjuder på Katarina Schlägers resa från florist till frilansjournalist – idag har hon skrivit och sålt mer än 70 artiklar.

  3. I avsnitt nummer tre träffar vi Åsa Lundegård, chefredaktör på Amelia, Tara och M-magasin, som berättar om vad hennes magasin vill ha för artikelidéer och om hur det är att arbeta som chef för några av Sveriges största magasin.

  4. Det fjärde avsnittet tar oss med på Jannice Eklöfs resa från utmattning till framgångsrik frilansjournalist, och om hennes fängslande artikel baserad på hennes eget trauma som mamma till ett cancersjukt barn.


Jag hoppas verkligen att dessa fantastiska kvinnors berättelser ska inspirera dig!In och lyssna på direkten, och glöm inte att klicka på "Följ" i din spelare.Hoppas du ska gilla innehållet!


Goda poddvibbar från Lotta & teamet


Lust att prova vingarna som frilansjournalist? ⭐ Skriv om ämnen DU tycker är spännande för de magasin du gillar. ⭐ Få friheten att jobba var som helst, när som helst. ⭐ Sveriges magasin och tidningar behöver tusentals artiklar varje månad, av dig också!

Vi ger dig utbildningen du behöver för att lyckas – på superkort tid.

Redo att komma igång? Läs mer om oss och boka ett samtal med vår studievägledare idag.


Commentaires


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page