top of page

Reportage: Hästen är människans bästa vän

Nu vill jag dela med mig av ett superinspirerande reportage, skrivet av en våra tidigare studenter, Johanna Schuster.


Det brukar ju heta att hunden är människans bästa vän. Men tänk om det faktiskt är hästen som är det? Om de positiva effekterna av att vara omgiven av hästar, sålde Johanna in som idé till magasinet Modern Psykologi.


Och de tackade ja!


Resultatet? Omslaget OCH åtta sidor i magasinet. Fantastiskt!

Johanna har bland annat intervjuat en lektor som forskar inom hästunderstött socialt arbete, där hon bland annat kommit fram till att terapi där man använder sig av hästar, gav väldigt goda effekter på ungdomar med självskadebeteende.


I reportaget hittar du intervjuer med tjejer som börjat må bättre tack vare hästar, samt den senaste forskningen om hur hästar kan hjälpa mot psykisk ohälsa. Så intressant!

Hur lärde Johanna sig hur frilansyrket fungerar och hur man säljer in en artikel? Jo, genom vår minutbildning i frilansjournalistik. Vi har studenter som har fått sina texter publicerade i mer än 40 magasin och tidningar i Sverige.


Så, har du något ämne du brinner för att skriva om? Då vill jag välkomna dig att boka ett samtal med oss för att prata om vår utbildning redan idag, så att du kan börja skriva de där reportagen du drömmer om.


Hoppas vi hörs!


Goda vibbar från Lotta & team Journalistakademien

Comentários


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page