top of page

Säg hej till våra nya studievägledare

Det är fullt ös medvetslös på Journalistakademien såhär i slutet av året, och under 2024 ser vi fram emot att expandera vår populära onlineutbildning. Men vad behövs för att växa?


Jo – fler folk.


Förutom briljanta Mirja Lakso, har vi därför förstärkt teamet av studievägledare med Sara Frenning och Liz-Irén Flood Wirkola.


Sara Frenning – vem är du?

Jag är en tjej som trots mina 29 år är lika barnsligt exalterad över livets möjligheter som jag var när jag var liten. Jag är positiv och social men samtidigt älskar jag egentid i skogen. Genom hela mitt liv har jag haft hästar runt mig och fick äran att växa upp med min hjärtehäst Ina under mina mest formativa år. Att träna hästar med positiv förstärkning växte från passion till ett arbete och jag har hjälpt människor med deras relation till sina hästar i snart tio år. Förutom hästtränare har jag bland annat jobbat som projektledare i Nepal, kock, yogalärare, social media manager och ridguide i Costa Rica. Jag har även jobbat med herrelösa hundar och hästar i Sverige och Italien och jobbat för Läkare utan Gränser som medlemsvärvare. Jag har också en master i human ekologi – en vild mix helt enkelt.


Hur ser ditt liv ut just nu? Just nu bor jag i Kathmandu där jag förutom att jobba för Journalistakademien också gör en praktik med en dokumentärfilmskapare. Kathmandu är en extremt inspirerande plats och jag känner att min egen inspiration och motivation till att skriva, fotografera, filma och skapa växer. Jag åkte hit för att forska till min masteruppsats men blev så kär i platsen att jag flyttade hit. Nu jobbar jag från datorn och är extremt tacksam för att kunna bo på denna magiska plats.


Varför sökte du jobbet som studievägledare hos oss? Jag är själv på min resa mot att bli frilansjournalist och hittade Journalistakademien genom er gratiskurs – jag älskade konceptet och hoppade på den längre kursen. När jag sen fick se att ni sökte studievägledare klickade jag på ”ansök” med blixtens hastighet. Att få hjälpa andra att våga ta steget mot ett friare liv känns som en stor ära och det var därför jag så gärna ville jobba hos er. Att dessutom ha frihet att jobba varifrån jag vill samtidigt som jag själv jobbar på mitt skrivande känns fantastiskt roligt.

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?

Att få prata med alla er som bokar samtal! Har redan haft fantastiska samtal om livet, drömmar, rädslor och förhoppningar. Det är en sådan otrolig ära att få en liten inblick i så många personers liv och att dessutom kunna vara en katalysator till att hjälpa er följa de där drömmarna och få en nystart – dröm!


 

Liz-Irén Flood Wirkola – vem är du?

Jag är mamma till två barn, 18 och 14 år, men jag är också en kvinna på 37 år som har mitt ursprung i Norge. Hund- och kattägare som älskar att träna och vara ute i naturen. Tycker det är viktigt att ta hand om sig själv och inspirera andra till att göra detsamma.

Är en person som alltid är glad och positiv med glimten i ögat som försöker hitta möjligheter i allt.


Jag kommer från vården där jag har många års erfarenhet och på senare tid även vidareutbildat mig till specialistundersköterska inom akutsjukvård. Jobbat på casino som croupier. Skolade om mig och började arbeta inom service och administration samt kundbemötande där jag även satt som huvudansvarig för den norska kundgruppen inom försäkringsbranschen. Har även gjort spökskrivningar för norska magasin.

Hur ser ditt liv ut just nu?

Jag driver en skönhetssalong vid sidan av, där jag utför skönhetsbehandlingar. Eftersom träningen är en viktig del för mig ser jag till att träna varje morgon innan jobbet, det ger en härlig start på dagen. Jag är ensamstående och har dottern hemma varannan vecka. Håller även på att skriva på en barnbok.


Varför sökte du jobbet som studievägledare hos oss? Jag vill hjälpa folk att följa sina skrivdrömmar, då jag själv tycker om att uttrycka mig skriftligt. Att våga satsa på sig själv och se möjligheter. Jag vill sprida positiv anda, ge stöd och inspiration.

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb? Att få följa våra elever och deras utveckling mot drömmen om att bli frilansjournalist tillsammans med ett fantastiskt team. Min motivation är "Att den som intet vågar intet vinner". Jag hjälper sig även med praktiska frågor.


Varmt välkomna till gänget, Sara och Liz-Irén!


Lust att prova vingarna som frilansjournalist? ⭐ Skriv om ämnen DU tycker är spännande för de magasin du gillar. ⭐ Få friheten att jobba var som helst, när som helst. ⭐ Sveriges magasin och tidningar behöver tusentals artiklar varje månad, av dig också! Vi ger dig utbildningen du behöver för att lyckas – på superkort tid. Redo att komma igång?


Läs mer om oss och boka ett samtal med våra studievägledare idag.Comments


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page