top of page

Skjut inte upp din dröm!

En mycket klok kille, en expert på försäljning, sa till mig häromdagen att de som säger att de ska göra saker "sen", aldrig kommer göra det.


Alltså de som säger att det passar mycket bättre att ta tag i drömmen och målet vid ett senare tillfälle, kanske om tre månader – eller tre år.


"Jag har inte tid nu, det är så mycket på jobbet".


"Barnen är små, vi väntar tills de är större".


"Jag måste bara göra klart det här och det här och det här, SEN ska jag satsa på mitt mål...".


Killen jag pratade med menade att det ligger i vår mänskliga natur att skjuta upp allt, och att hitta på ursäkter för det.


Och att de som alltid skyller på att det inte är rätt läge nu, de kommer heller aldrig att hitta det rätta läget.


VARFÖR ska du vänta med din dröm tills bättre tider? Lever du ens då, när dina bättre tider kommer?Ja, det han sa fastnade i mig. Att vi människor av naturen hatar när det blir lite obekvämt och vi måste fatta ett beslut NU.


Det fick mig att tänka på mitt eget bokprojekt som aldrig blir klart, som jag ständigt skjuter upp... Och min dröm om att ha halva foten i Italien (ett boende där), som jag har sagt att jag ska få till om några år...


Trots att jag är en doer. Oftast får jag saker att hända.


Sen kom jag på att jag även drog ut på min flytt. Varför då? Jo, för att, precis som säljkillen sa, det var för obekvämt att ta tag i det direkt.


Jag sköt upp och sköt upp, trots att jag hatade området jag bodde i. Nu flyttade jag äntligen i helgen, och undrar så varför jag sköt upp det?! :-)


Nu blev det i alla fall gjort.


Så, med det sagt – sluta skyll på saker och hitta ursäkter för att skjuta upp dina drömmar. För risken är överhängande att det då ALDRIG blir gjort.


Funderar du på att göra verklighet av drömmen om att frilansa?


Låt inte dina ursäkter stoppa dig. Gör det NU!


Goda vibbar från Lotta & team Journalistakademien

PS. Klicka här för att boka ett samtal med oss.

Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page