top of page

Utanför boxen och resereportage

Drömmer du om att skriva om resor?


Att få resa världen runt och besöka massa härliga platser – och att sedan ha ynnesten att dela med dig av dina upplevelser till andra? Att få skriva och dessutom få BETALT för dina upplevelser?


Visst låter det som en dröm?


Många som vill skriva om resor tänker ofta lite för enkelspårigt. De tänker att resor skriver man om i resetidningar. Ja, det låter ganska logiskt. Och visst stämmer det att resor skriver man om i renodlade resetidningar. Men resereportagen kan ta så många andra former.


Resereportage, krönikor om resor och andra artiklar som handlar om detta fantastiska tema – går att hitta lite överallt. Du måste bara tänka lite outside the box.


Själv älskar jag Italien och har skrivit många artiklar, krönikor och reportage för ett magasin som var helt nischat mot Italien.


Intresserad av träning? Skriv om träningsresor för våra tränings- och hälsotidningar. Älskar du yoga? Sälj in ett yogareportage till en yogatidning. Och så vidare.


Eller gör som Anki Palerby Hjelmqwist – som älskar att segla och därför har sålt in flera underbara reportage till tidningen Båtliv.


Tidigt i somras fick vi ett mejl från Anki, som gått vår utbildning i frilansjournalistik.


Hon berättade att hon äntligen har kommit igång med att skriva och sälja artiklar, och att hon hittills har haft flera uppdrag åt tidningen Båtliv.


Vilken dröm, eller hur?


Anki skriver om långseglingar tillsammans med maken Janne. Bland annat har de besökt Ribadesella i Spanien och seglat mellan de olika Kanarieöarna. Hon berättar om okända platser och tipsar om guldkornen, och delar med sig av härliga bilder från deras äventyr.


Riktigt fin läsning!Här skriver hon och tackar för en grym utbildning.


Vi tackar för att Anki delar med sig av sin framgång, och låter oss dela den vidare!Så – vilka resor skulle du kunna tänka dig att skriva om? Och kan du koppla det till en nischad tidning eller en facktidning?


Tänk utanför boxen...


Goda vibbar från Lotta & team Journalistakademien


PS. Vill du veta mer om vår utbildning i frilansjournalistik? Klicka här!


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page