top of page

Vad är inspiration för dig?

Ljudet av kluckande vågor vid palmer i Marbella, torr snö som knorrar under dina fötter, eller ett fält fullt av vallmo? Pasta med riktigt stark tomatsås, hårdrock på högsta volym i vardagsrummet en grå måndag – eller en helkväll med vänner från förr?


Både jag, kursledare Lotta Brunmark, och kursgrundare Vivian Songe känner oss inspirerade av värme och sol.


Vad som ger var och en av oss inspiration är högst individuellt. Några av oss hatar snö, några av oss gillar pasta men inte hårdrock. Men gemensamt för oss alla är att vi behöver inspiration för att kunna SKAPA.


Kämpar du med inspirationen i ditt skrivande? Kommer den i vågor?


Bra, då är du helt normal. Skapandeprocessen är sällan något som går att tvinga fram.

Och inspirationen, den kommer från när du trivs. Det behöver inte vara att du under en period känner dig mer lycklig.


Inspirationen kan komma i ett kort ögonblick, ett moment där du av något yttre liksom fylls med något inre. Du ser, känner, doftar, upplever något som ger dig glädje, eller fyller hjärtat med värme.


Team Journalistakademien på hästryggen i Mijas, Spanien för några dagar sedan.


Skapandet kanske inte går att tvinga fram, men inspirationen kan du leta efter genom att ställa dig själv en enkel fråga (eller två):


1. Vad ger dig glädje?


2. När känner du dig inspirerad?


Sök de tillfällena. Leta upp snön, laga en riktigt god pasta, boka in den där kvällen med kompisgänget. För bara DU vet i vilka ögonblick din inspiration brukar gå att hitta.


Själv hittar jag ofta ny inspiration och livslust i resandet.


Att besöka en ny plats kan ofta blåsa liv i min skapandeprocess, tack vare att jag blir tillfreds – och känner mig inspirerad av nya intryck.


Jag är precis hemkommen från en alldeles ordinär resa till Costa del Sol. Här har jag fått umgås med mina kära kollegor på Journalistakademien, haft förmånen att ha förtroliga samtal, skrattat, ätit gott, solat, ridit och njutit av vackra vyer i flertalet dagar.


Jag är påfylld och inspirerad. Och redo att skapa, mitt i mörkaste november.

Läs mer om vår utbildning och boka ett samtal med oss:


Comments


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page