top of page

Vad sker när du följer skrivintuitionen?

Det de allra flesta säger när de hoppar på vår utbildning, och som de har som argument för sig själva när de tar steget – är att de alltid har velat satsa på skrivandet.


Att skrivandet alltid har funnits med dem, som ett pirrande i magen och som bubbeldricka i hjärtat. En känsla av ett sug, ett måste – ett kall.


Alla dessa val i livet... och någonstans gick drömmen om att skriva förlorad.


Eller blev bortglömd.


Personligen tror jag att viljan och lusten att skriva är lika stark som behovet av att äta eller sova. Eller behovet av mänsklig kontakt och beröring.


Journalistakademien och Journalistskolen fulla av skrivlust i Tarifa, Spanien, häromdagen.


Det går inte att ta bort det starka behovet, det finns ingen gastric bypass-operation för att döva hungern efter att skriva.


Och varför skulle det? Varför skulle du vilja ta bort lusten?


För att du inte har tid, för att barnen ska läggas, du ska handla, vara mamma, pappa, partner, kollega? För att livet kommer emellan?


När någon ny anmäler sig till vår utbildning lägger jag nästan alltid märke till deras lättnad. Över att äntligen få följa den där rytmen som dansar salsa i själen och som vill få utlopp för sin kreativitet.


Jag ser vår utbildning lika mycket som en resa i att växa och våga satsa på sig själv som människa, som att bli bättre som skribent.


Det är det som är riktig intuition.


Välkommen du med...


Lust att (äntligen) prova vingarna som frilansjournalist? ⭐ Skriv om ämnen DU tycker är spännande för de magasin du gillar. ⭐ Få friheten att jobba var som helst, när som helst. ⭐ Sveriges magasin och tidningar behöver tusentals artiklar varje månad, av dig också. Vi ger dig utbildningen du behöver för att lyckas – på superkort tid. Redo att komma igång? Läs mer om Journalistakademien och boka ett samtal med vår studievägledare idag.댓글


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page