top of page
Keyboard and Mouse

Unik chans: 50-100% anställning med stor frihet

Journalistakademien söker en studievägledare med säljbakgrund

Vi är Nordens främsta onlineutbildning i frilansjournalistik

och nu vill vi växa ÄNNU mer!

Intresset för vår utbildning ökar för varje dag som går, och nu behöver vi stärka upp teamet med en till säljare/studievägledare – som kan vara med och onboarda våra studenter.

lotta__.jpg

Vi erbjuder dig

🏆 En marknadsledande produkt: Vi har väldigt nöjda kunder och en success rate långt över branschstandarden. Våra studenter har fått sina artiklar i tryck i mer än hundra svenska magasin och tidningar. Du kommer alltså sälja en produkt av mycket hög kvalitet, som nästan säljer sig själv tack vare vårt goda rykte och renommé. 

🌴 100% remote – jobba var du vill: Du bestämmer helt och hållet om du vill jobba hemma från soffan, från cafét nere på stan eller varför inte från Berlin eller Bali?! Så länge du har tillgång till ett bra och välfungerande internet. Det här är en unik möjlighet att få ditt drömjobb inom försäljning.

🚀 Superkrafter från digital marknadsföring: Ända sedan vi startade har vår stora fördel varit att vi är ledande inom modern och digital marknadsföring. Hos oss pratar du nästan aldrig med några kalla leads, utan med kunder som har deltagit på våra webbinarier, gått vår gratiskurs eller lyssnat på vår podcast och som själva hör av sig för att boka ett samtal med oss. 

💰 Mycket god ersättning och stor frihet: Vi ger dig en kombination av en grundlön och fina bonusar som ligger långt över genomsnittet. Om du motiveras av att tjäna pengar och vill ha stor frihet i din vardag är det här drömjobbet för dig. Nämnde vi förresten att vi är ett härligt och ambitiöst team, med högt i tak och mycket humor?

Detta letar vi efter

Du har minst​ tre års erfarenhet av telefonförsäljning – Du har goda resultat att visa upp från tidigare säljjobb. Och du är en person som älskar att closa. 
 

Du är bra med människor – Någon man snabbt får tillit till. För att lyckas hos oss handlar det om att hjälpa människor att satsa på sig själva och förstå varför de har behovet av att satsa på sin skrivdröm, och vilka deras utmaningar kanske är. Du behöver alltså vara en god människokännare som trivs med att hålla dialog och är socialt lagd.
 

Du har utstrålning och ett gott humör – Vi ser gärna att du är en utåtriktad person som får energi av att prata med nya människor. Du tar med dig din positivitet in i arbetsdagen och din energi smittar av sig till den du pratar med. 
 

Du är självständig och tar eget ansvar – Vi är ett litet team som dagligen kommunicerar över Skype och har team-möten varannan vecka. Det är också viktigt att du är självständig och har disciplin att följa upp dina samtal.
 

Du har intresse för eller erfarenhet av att skriva – Det är inget måste, men ett väldigt stort plus i kanten om du själv har erfarenhet av att skriva journalistiskt.

Så jobbar vi med sälj

Vi jobbar med modern försäljning. Hos oss gäller inga kalla samtal eller prospektering och telefonkataloger. Nu är det trots allt 2023, så varför jobba som om det vore 1993? Vår strategi är att ge bort ett värde och kunskap först för att ett sälj överhuvudtaget ska bli intressant. Såhär gör vi:

Månatliga webbinarier: En gång i månaden håller vi live-webbinarium med olika teman inom frilansjournalistik. Dessa är mycket populära och ger oss tillgång till många nya människor som vill lära sig mer om vår onlineutbildning. Ditt jobb är att prata med dem och få dem att anmäla sig.

Gratiskurs: Vi promotar löpande en gratiskurs som går över sju dagar, där vi ger  ett smakprov av yrket som frilansjournalist och inspirerar dem att prova själva. Många bokar ett samtal efter att ha gått vår gratiskurs.

Podcast: Vi har en egen podcast som hjälper till att bygga vårt brand, då det lockar många som lyssnar att faktiskt boka ett samtal.

Direktannonsering:  Vi annonserar vår utbildning dagligen i sociala medier.

Detta ger oss en jämn ström av människor som bokar samtal med oss för att få reda på mer om vad vi erbjuder. 

Alla våra kursdeltagare är unika.

De har olika utgångspunkter, bakgrunder, mål och vardagsliv.

Därför måste varje kund först boka ett samtal med vår studievägledare (dig) innan de får en plats på utbildningen. Ofta bokar kunden själv ett telefonmöte, och andra gånger ringer du en kund för att höra om han eller hon vill ta ett samtal. Oavsett kommer du prata med människor som redan har visat intresse för oss – ett drömjobb för en säljare! 

Om Journalistakademien

Journalistakademien är Sveriges enda renodlade utbildning online i frilansjournalistik. Vår unika och verklighetsbaserade utlärningsmetod har fått mängder av deltagare att få sina artiklar publicerade i hundra svenska magasin och tidningar. Hos oss får varje deltagare tillgång till veckoliga seminarier och frågestunder, texthjälp och pitchträningar – samt en fullmatad kursportal med utbildningsvideor, mallar, pdf:er och workbooks. Allt för att deltagaren ska ha en stadig grund att stå på när han eller hon börjar sälja in sina idéer till landets magasin. Hos oss går varje deltagare i sitt eget tempo – och kan komma igång som frilansjournalist efter endast några veckor.
 

  • Onlinebaserad utbildning i frilansjournalistik.

  • Konceptet startade i Norge 2013.

  • Utbildningen började i Sverige i 2019.

  • Våra studenter har haft över 2000 artiklar i tryck i över 300 magasin och tidningar i Sverige och Norge. 

  • Vi är ett norsk-svenskt team på tio personer.

  • Läs mer om oss på vår hemsida www.journalistakademien.se 

Lust att söka jobbet?
Då vill vi gärna höra från dig! Tryck på knappen nedan för att söka.

bottom of page