top of page

Helt omöjligt att bli frilansare?!

Att bli frilansjournalist är helt omöjligt, tidningsbranschen håller på att dö ut och man får jättedåligt betalt – OM man nu skulle få något publicerat.


Har du också hört det?


Eller: ”Kan man verkligen livnära sig på att skriva?


Den har jag fått höra!


Ja, det finns någonting med frilansyrket som uppenbarligen upprör. Och även från dem som arbetar som frilansjournalister får vi höra detta, att man minsann inte ska tro att det här är något enkelt yrke – inte ens för dem som har utövat det i många år.


Att vi då lär ut en metod som på KORT TID ger dig alla verktyg och färdigheter du behöver för att lyckas, ja det kanske är provocerande?


Är vi en nål i ögat på journalister som tycker att vi inte ”erbjuder en riktig utbildning”?

Eller kan det vara så att någon faktiskt… avundas våra studenter? Törs jag säga det?


Jag kanske skulle hålla med ”kritikerna” om jag verkligen tyckte att det var helt omöjligt att bli frilansjournalist utan en journalistutbildning på högskola eller universitet.


Men jag tillhör ju ”de omvända” – eftersom vi på Journalistakademien har utformat en metod som fungerar, på riktigt.


Malin K Eriksson är ett lysande exempel på en av våra tidigare studenter, som efter att ha gått vår kurs nu publicerar artiklar på löpande band.Eller Jannice Eklöf, som efter sin sjukskrivning blåste liv i skrivandet igen och nu har artiklar publicerade i allt från Amelia och Härliga Hund till Västernorrlands turistmagasin.
Så, innan någon i din närhet börjar kritisera dina skrivdrömmar, hänvisa gärna till oss ;-)


Goda vibbar från Lotta & team Journalistakademien

PS. Välkommen att boka ett samtal med oss och ta reda på om vår utbildning passar dig!

Comments


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page