top of page
Keyboard and Mouse

TEAM JOURNALISTAKADEMIEN

lotta__.jpg

Lotta Brunmark

Journalist, copywriter och huvudansvarig kursledare

Lotta är journalist, översättare och språkfantast. Hon pratar engelska, tyska och italienska flytande och har en filosofie kandidatexamen i journalistik och medieproduktion.

 

I mer än tio år har hon jobbat som journalist och har skrivit för allt från Solo Italia, Arvika Nyheter och Värmlands Folkblad till personal- och medlemstidningar för bl.a. HSB och Benify, samt har gjort otaliga program, serier och inslag för Sveriges Radio P1, P3 och P4. Förutom det är hon en erfaren copywriter, projektledare och språkkonsult och vet allt om hur man säljer in idéer. Hon älskar att undervisa och att se personer utvecklas och växa, både som skribenter och människor.


Lotta är Journalistakademiens huvudkursledare och har redan hjälpt hundratals studenter att nå sina skrivdrömmar – är det din tur härnäst?

4.png

Johanna Stenius

Journalist, redaktör, författare och kursmentor

Johanna är utbildad journalist med examen från Södertörns högskola och har även studerat praktisk svenska, retorik och teatervetenskap.

Hon har sedan arbetat som frilansande journalist, fotograf, redaktör och författare för såväl dagspress som magasin, branschpress och kundtidningar i mer än 15 år.

Exempel på magasin Johanna har skrivit för: Dagens Nyheter, Allt om resor, Aftonbladet, Vagabond, Vi Föräldrar, Drömhem & Trädgård, Mama, Hem & Hyra, Skolporten, Upsala Nya tidning, PRO Pensionären samt flera stora kommunikationsbyråer som Åkesson & Curry, Appelberg Kommunikation och Matador kommunikation.


Johanna har breda bevakningsområden och tar sig an det mesta – allt från byggbranschen till föräldraskap.

Mirja (rund).png

Mirja Lakso

Studievägledare 🇸🇪

Mirja är teamets studievägledare, och det är henne du får äran att prata med om du bokar ett samtal med oss!

På sitt CV kan hon bland annat skryta med tio års jazzstudier, jobb som showartist på en bar i Vietnam – hon har skrivit musik och spelat teater i New York samtidigt som hon hade sin egen Youtube-show, dessutom har hon skrivit k-pop i Sydkorea. 

Utöver det är hon utbildad journalist och har gått vår frilansutbildning.

Även om Mirja fortfarande är artist och sångerska, är hennes främsta yrke idag internationellt frilansande journalist – med fokus på att rapportera om mänskliga rättigheter.

2.png

Maja-Stina Skarstedt

Journalist, redaktör, författare och kursmentor

Maja-Stina är utbildad journalist och inom medieproduktion med en examen från Linnéuniversitetet.

 

Hon har arbetat som frilansande journalist, redaktör och kommunikatör för dagstidningar, magasin, kundtidningar och digitalt på heltid i mer än tio år.

Hon har skrivit flera böcker, producerat poddar, rörligt innehåll och föreläser löpande om journalistik, försäljning och ekonomi.

Bland hennes magasinskunder finns Ica-Kuriren, Läraren, Djurens rätt, Elektrikern, Amelia, Vision, SvD Junior, Value och Femina.

Maja-Stina skriver även en hel del för olika sajter, bloggar, sociala medier och nyhetsbrev

5.png

Emilié Blomberg

Kurskoordinator 🇸🇪

Emilié är vår svenska kurskoordinator och hjälper dig med allt du behöver veta gällande Journalistakademiens onlinekurser.


Gemenskapen, sammanhållningen, alla trevliga kollegor och den härliga energin bland kursdeltagarna är några av anledningarna till varför hon brinner för sitt jobb.

Hon har arbetat inom kundservice sedan 2008 och är serviceminded ut i fingerspetsarna – du kan räkna med att få svar snabbt på dina frågor.

Emilié har ett stort intresse för skrivande, hon älskar att fotografera, att resa, och hon spenderar gärna sin tid i stallet eller ute i naturen. 

I dagsläget bor hon på solkusten i Spanien tillsammans med sin fästman, och där trivs de alldeles utmärkt!

8.png

Vivian Songe

Grundare av Journalistskolen och Journalistakademien

Vivian är kvinnan bakom onlinekurserna och grundare av Journalistakademien och Journalistskolen – som har funnits sedan 2013 i Norge. Kurskonceptet föddes på en strand i Mexiko, där Vivian och hennes make Roy Moss

(vår marknadschef) spenderade föräldraledigheten.

 

I över 20 år har Vivian framgångsrikt arbetat för cirka 30 olika magasin och tidningar, som bl.a. Dagbladet, Aftenposten K, Kamille, KK, Det Nye, ShapeUp, Henne, Elle, Bedre Helst, Foreldre og Barn och Allers – både i rollerna som journalist, redigerare, chefredaktör och redaktör. 

 

Vivian har studerat NLP, socialantropologi och har skrivit flera böcker. Just nu är hon ute på reseäventyr med familjen...

3.png

Birgitta Stolt

Journalist, redaktör och kursmentor

Birgitta är utbildad vid flera av Stockholms Universitet, i etnologi, teologi, socialt arbete och journalistik. Hon har studerat journalistik på privat journalistskola (Poppius) och på folkhögskola (Tollare).

Hon har arbetat som journalist för både tryckta medier och etermedier i över 25 år – som reporter, redaktör, webbredaktör, informatör och kommunikatör.

 

Hon har skrivit för bland annat: Tara, Härliga Hund, Allers, Hemmets Veckotidning, Stockholms Fria tidning, Leva, TT- Tidningarnas telegrambyrå, Aftonbladet/Söndag, Situation Stockholm samt UR och SvR. En enorm erfarenhet som DU kan dra nytta av.

 

Birgitta tycker både om att göra journalistiska grävjobb som att skriva om relationer, hälsa, göra personporträtt och skriva om personlig utveckling i olika livsstilsmagasin. 

6.png

Marie Michaelsen

Kurskoordinator 🇳🇴

Marie är ansvarig kurskoordinator för teamet, och ser till att allting fungerar som det ska. Hon finns alltid där med en hjälpande hand när det behövs.

 

Hon har en examen i socialantropologi och har studerat turismledning under ett års tid. Hon har studerat i Norge, USA och Brasilien. 

Sedan 2018 driver hon också sin egen onlineverksamhet, och utöver det har hon ett stort intresse för språk och undervisar i norska som andraspråk. 

Var befinner sig Marie nu?

Det förändras hela tiden. Som digital nomad är hon ständigt i rörelse. Just nu är hon baserad i Nederländerna, men hon flyttar ofta på sig – både till varmare och kallare områden. Allra bäst trivs hon dock på stranden.

9.png

Roy Moss

Marknadschef

Roy är vår marknadsföringsguru – och en riktig expert på allt som har med onlinekurser att göra! 

Han har varit med ända sedan starten 2013, och är medgrundare av Journalistakademien och Journalistskolen.

 

Medan Vivian fokuserade på innehållet av den första onlinekursen, tog han hand om annonseringen och de tekniska bitarna.

 

Roy ansvarar för marknadsföring, utveckling och tekniken.

Förutom onlinekurserna i frilansjournalistik driver han även sitt eget företag, utbildningsinstitutionen Inspiro Academy, som lär ut hur man lyckas med att skapa och lansera sin egen onlinekurs.

bottom of page