top of page
Keyboard and Mouse

TEAM JOURNALISTAKADEMIEN

Lotta Brunmark

Utbildningschef för Journalistakademien och Journalistskolen

Lotta är journalist, översättare och språkfantast. Hon pratar engelska, tyska och italienska flytande och har en filosofie kandidatexamen i journalistik och medieproduktion.

 

I mer än tio år har hon jobbat som journalist och har skrivit för allt från Solo Italia, Arvika Nyheter, Antik & Auktion, Hundsport, Värmlands Folkblad till NWT, Vänerkryss och HSB samt har gjort otaliga program, serier och inslag för Sveriges Radio P1, P3 och P4.

 

Förutom det är hon en erfaren copywriter, projektledare och språkkonsult och vet allt om hur man säljer in idéer. Hon älskar att undervisa och att se personer utvecklas och växa, både som skribenter och människor.


Lotta är Journalistakademiens utbildningschef och har redan hjälpt hundratals studenter att nå sina skrivdrömmar – är det din tur härnäst?

Birgitta Stolt

Journalist, redaktör
och kursmentor

Birgitta är utbildad vid flera av Stockholms Universitet, i etnologi, teologi, socialt arbete och journalistik. Hon har studerat journalistik på privat journalistskola (Poppius) och på folkhögskola (Tollare).

Hon har arbetat som journalist för både tryckta medier och etermedier i över 25 år – som reporter, redaktör, webbredaktör, informatör och kommunikatör.

 

Hon har skrivit för bland annat: Tara, Härliga Hund, Allers, Hemmets Veckotidning, Stockholms Fria tidning, Leva, TT- Tidningarnas telegrambyrå, Aftonbladet/Söndag, Situation Stockholm samt UR och SvR. En enorm erfarenhet som DU kan dra nytta av.

 

Birgitta tycker både om att göra journalistiska grävjobb som att skriva om relationer, hälsa, göra personporträtt och skriva om personlig utveckling i olika livsstilsmagasin. 

Johanna Stenius

Journalist, redaktör,
författare och kursmentor

Johanna är utbildad journalist med examen från Södertörns högskola och har även studerat praktisk svenska, retorik och teatervetenskap.

Hon har sedan arbetat som frilansande journalist, fotograf, redaktör och författare för såväl dagspress som magasin, branschpress och kundtidningar i mer än 15 år.

Exempel på magasin Johanna har skrivit för: Dagens Nyheter, Allt om resor, Aftonbladet, Vagabond, Vi Föräldrar, Drömhem & Trädgård, Mama, Hem & Hyra, Skolporten, Upsala Nya tidning, PRO Pensionären samt flera stora kommunikationsbyråer som Åkesson & Curry, Appelberg Kommunikation och Matador kommunikation.


Johanna har breda bevakningsområden och tar sig an det mesta – allt från byggbranschen till föräldraskap.

Maja-Stina Skarstedt

Journalist, redaktör,
författare och kursmentor

Maja-Stina är utbildad journalist inom medieproduktion med en examen från Linnéuniversitetet.

 

Hon har arbetat som frilansande journalist, redaktör och kommunikatör för dagstidningar, magasin, kundtidningar och digitalt på heltid i mer än tio år.

Hon har skrivit flera böcker, producerat poddar, rörligt innehåll och föreläser löpande om journalistik, försäljning och ekonomi.

Bland hennes magasinskunder finns Ica-Kuriren, Läraren, Djurens rätt, Elektrikern, Amelia, Vision, SvD Junior, Value och Femina.

Maja-Stina skriver även en hel del för olika sajter, bloggar, sociala medier och nyhetsbrev.

Möt teamet (runda) (3).png

Linda Andersson

Journalist och kursmentor

Linda är utbildad journalist med en magisterexamen i kulturjournalistik från Umeå universitet och har ytterligare en magisterexamen med fokus på Drama-Teater-Film. Hon har även fördjupat sina kunskaper genom journalistikstudier på universitetsnivå i USA och läst kurser vid Poppius journalistskola i Stockholm.

 

Med över 15 års erfarenhet som frilansande journalist har Linda genom åren nått en bred publik genom bidrag till framstående publikationer som Dagens Nyheter, Damernas Värld, Icakuriren, Hemmets Journal, Hälsa, Året Runt, Allers, Hemmets Veckotidning, Aftonbladet Söndag, Amelia, Tara och M-Magasin.

Linda har en stor förkärlek för att skriva långa personporträtt. Andra favoritinriktningar är hälsa, forskning, människoöden och true crime.

.

15.png

Sara Frening 

Studievägledare 🇸🇪

Sara är en av teamets studievägledare och är en av dem du får prata med när du bokar ett samtal med oss.


Med en mastersexamen i Human Ekologi har hon utforskat många olika yrken, inklusive kock, hästtränare, värvare för läkare utan gränser, yogainstruktör och ridtursguide i Costa Rica.


Sara är som lyckligast ute i naturen, hon har vandrat tvärs över Spanien, cyklat Sveriges längd och korsat Europa.


Hon har tillbringat tid i Sverige, Spanien och Nepal men nu är hon bofast i Kathmandu, där hon vill stanna länge. 


Sara brinner för skrivandet och hoppas kunna gå från akademins värld till frilansande journalistik för att nå fler människor med de frågor hon brinner för.

16.png

Liz-Irén

Studievägledare 🇳🇴 🇸🇪

Liz-Irén är teamets härliga norsk- och svensktalande studievägledare och är en av dem du får prata med när du bokar ett samtal med oss.

 

På sitt CV kan hon bland annat skryta med tio års erfarenhet av kundbemötande, service och som skribent. Hon har även jobbat som croupier på casino och skriver på en barnbok tillsammans med en illustratör.

 

Utöver det har Liz-Irén ett genuint intresse för mode, skönhet och hälsa och har på sidan om sin egen skönhetssalong som hon marknadsför med fokus på att ta hand om sig själv och bli sitt allra bästa jag.

Marie Michaelsen

Kurskoordinator 🇳🇴

Marie är ansvarig kurskoordinator för teamet, och ser till att allting fungerar som det ska. Hon finns alltid där med en hjälpande hand när det behövs.

 

Hon har en examen i socialantropologi och har studerat turismledning under ett års tid. Hon har studerat i Norge, USA och Brasilien. 

Sedan 2018 driver hon också sin egen onlineverksamhet, och utöver det har hon ett stort intresse för språk och undervisar i norska som andraspråk. 

Var befinner sig Marie nu?

Det förändras hela tiden. Som digital nomad är hon ständigt i rörelse. Just nu bor hon i Spanien där hon mer än gärna kitesurfar i Tarifa.

Möt teamet (runda).png

Sandra Wijkander

Kurskoordinator 🇸🇪

Sandra är vår svenska kurskoordinator och hjälper dig med allt du behöver veta gällande Journalistakademiens utbildning.

 

Hon är uppvuxen i Sverige, men bor sedan tio år på en liten ö i Medelhavet vid namn Malta. Där bor hon tillsammans med sin söta katt Otto, som klev rakt in i hennes hem (och hjärta) hösten 2022. Han är det perfekta sällskapet i alla lägen!

 

Sandra har arbetat med allt från make-up artist till dumpling-kock. Jobbat inom CRM och affiliation. Hon har dessutom ägt en klädbutik och varit med och byggt upp en stor kundservice – helt från grunden. 

Hon finner sig ofta i ledande positioner och under de senaste åren har hon valt att vara sin egen chef genom att frilansa.

En röd tråd genom alla dessa äventyr är att Sandra älskar att ge en exceptionell kundupplevelse.

5.png

Emilié Blomberg

Kurskoordinator 🇸🇪

Emilié är assisterande kurskoordinator och har jobbat med teamet sedan 2021.


Gemenskapen, sammanhållningen, de trevliga kollegorna och den härliga energin bland kursdeltagarna är några av anledningarna till varför hon brinner för sitt jobb hos Journalistakademien.

Hon har arbetat inom kundservice sedan 2008 och är serviceminded ut i fingerspetsarna – du kan räkna med att få svar snabbt på dina frågor.

Emilié har ett stort intresse för skrivande, hon älskar att fotografera, att resa, och hon spenderar gärna sin tid i stallet eller ute i naturen. 

I dagsläget bor hon på solkusten i Spanien tillsammans med sin fästman, och där trivs de alldeles utmärkt.

Roy Moss

VD och marknadschef

Roy är vår marknadsföringsguru – och en riktig expert på allt som har med onlinekurser att göra! 

Han har varit med ända sedan starten 2013, och är medgrundare av Journalistakademien och Journalistskolen.

 

Roy ansvarar för i dag för all vår marknadsföring, utveckling och IT.

​​

Förutom onlineutbildningen i frilansjournalistik driver han även sitt eget företag, utbildningsinstitutionen Inspiro Academy, som lär ut hur man lyckas med att skapa och lansera sin egen webbkurs.

Vivian Songe

Vår grundare

Vivian är kvinnan bakom onlinekurserna och grundare av Journalistakademien och Journalistskolen – som har funnits sedan år 2013 i Norge.

 

Kurskonceptet föddes på en strand i Mexiko och i dag har hundratals av skrivglada gått vår utbildning.

 

I över 20 år har Vivian framgångsrikt arbetat för cirka 30 olika magasin och tidningar, som bl.a. Dagbladet, Aftenposten K, Kamille, KK, Det Nye, ShapeUp, Henne, Elle, Bedre Helst, Foreldre og Barn och Allers – både i rollerna som journalist, redigerare, chefredaktör och redaktör. 

Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page