Keyboard and Mouse

TEAMET PÅ JOURNALISTAKADEMIEN

MWA 1.jpg

Lotta Brunmark

Journalist, copywriter och huvudansvarig kursledare

Lotta är journalist, översättare och språkfantast. Hon pratar engelska, tyska och italienska flytande och har en filosofie kandidatexamen i journalistik och medieproduktion.

 

I mer än tio år har hon jobbat som journalist och har skrivit för allt från Solo Italia, Arvika Nyheter och Värmlands Folkblad till personal- och medlemstidningar för bl.a. HSB och Benify, samt har gjort otaliga program, serier och inslag för Sveriges Radio P1, P3 och P4. Förutom det är hon en erfaren copywriter, projektledare och språkkonsult och vet allt om hur man säljer in idéer. Hon älskar att undervisa och att se personer utvecklas och växa, både som skribenter och människor.


Lotta är Journalistakademiens huvudkursledare och har redan hjälpt hundratals studenter att nå sina skrivdrömmar – är det din tur härnäst?

Johanna.jpg

Johanna Stenius

Journalist, redaktör, författare och kursmentor

Johanna är utbildad journalist med examen från Södertörns högskola och har även studerat praktisk svenska, retorik och teatervetenskap.

Hon har sedan arbetat som frilansande journalist, fotograf, redaktör och författare för såväl dagspress som magasin, branschpress och kundtidningar i mer än 15 år.


Tidningar Johanna arbetat med är till exempel Upsala Nya tidning, Dagens Nyheter, Allt om resor, Aftonbladet, Vagabond, Vi Föräldrar, Drömhem & Trädgård, Mama, Hem & Hyra, Skolporten, PRO Pensionären.


Johanna har breda bevakningsområden och tar sig an det mesta – allt från byggbranschen till föräldraskap.

Nina-270x275.jpg

Nina Blomsköld

Kurskoordinator och kundservice

Nina är kurskoordinator i teamet och brinner för att göra kursupplevelsen till bästa möjliga för våra kursdeltagare.

Hon är en reseglad och kreativ själv och är utbildad NLP-coach, med en varierad bakgrund inom språk, kommunikation och psykologi, samt erfarenhet från flera projekt och inlärningsinstitutioner. 

Just nu studerar hon en master till grundskolelärare vid NTNU (Norges tekniska-naturvetenskapliga universitet) med fördjupning inom musik.

Nina har varit med i norska Journalistskolen (Journalistakademiens motsvarighet) under lång tid och har stenkoll på allt vad gäller kursinnehåll, kursplan och administration. Hon är dessutom lite av en tekniknörd, och ser till att de digitala bitarna är i ordning.

BirgittaStoltprofilbild-960w-960h.jpeg

Birgitta Stolt

Journalist, redaktör och kursmentor

Birgitta är utbildad vid flera av Stockholms Universitet, i etnologi, teologi, socialt arbete och journalistik. Hon har även studerat journalistik både på privat journalistskola (Poppius) samt på folkhögskola (Tollare).

Birgitta har arbetat som journalist för både tryckta medier och etermedier i över 25 år – som reporter, redaktör, webbredaktör, informatör och kommunikatör.

 

Tidningar som hon har arbetat för är exempelvis: Tara, Allers, Hemmets Veckotidning, TT- Tidningarnas telegrambyrå och Aftonbladet/Söndag, samt UR och Stockholms Fria Tidning.

 

Birgitta tycker både om att göra journalistiska grävjobb som att skriva om relationer, hälsa, göra personporträtt och skriva om personlig utveckling i olika livsstilsmagasin. 

0. em-facebook.jpeg

Emilié Blomberg

Kurskoordinator och kundservice

Emilié är vår svenska kurskoordinator och hjälper dig med allt du behöver veta vad gäller Journalistakademiens onlinekurser.


Gemenskapen, sammanhållningen och den härliga energin bland kursdeltagarna är några av anledningarna till varför hon brinner för sitt jobb på Journalistakademien. 

Emilié älskar att arbeta med kundservice och är serviceminded ut i fingerspetsarna. Hon har arbetat inom kundservice sedan 2008 och har själv ett stort intresse för skrivande, älskar att fotografera och bor i dagsläget i Spanien med sin fästman.

Vivian Songe.1000x667.jpg

Vivian Songe

Grundare av Journalistskolen och Journalistakademien

Vivian är kvinnan bakom onlinekurserna och grundare av Journalistakademien och Journalistskolen – som har funnits sedan 2013 i Norge. Kurskonceptet föddes på en strand i Mexiko, där Vivian och hennes make Roy Moss (vår marknadschef) spenderade föräldraledigheten.

 

I över 20 år har Vivian framgångsrikt arbetat för cirka 30 olika magasin och tidningar, som bl.a. Dagbladet, Aftenposten K, Kamille, KK, Det Nye, ShapeUp, Henne, Elle, Bedre Helst, Foreldre og Barn och Allers – både i rollerna som journalist, redigerare, chefredaktör och redaktör. 

 

Vivian har studerat NLP, socialantropologi och har skrivit flera böcker. Just nu är hon ute på reseäventyr med familjen...

Maja-Stina2.jpeg

Maja-Stina Skarstedt

Journalist, redaktör och författare

Maja-Stina är utbildad journalist och inom medieproduktion med en examen från Linnéuniversitetet.

 

Hon har arbetat som frilansande journalist, redaktör och kommunikatör för dagstidningar, magasin, kundtidningar och digitalt på heltid i tio år.

 

Hon har skrivit en bok, producerat poddar, rörligt innehåll och föreläser löpande om journalistik, försäljning och ekonomi.

 

Bland hennes magasinskunder finns Ica-Kuriren, Läraren, Djurens rätt, Elektrikern, Amelia, Vision, SvD Junior, Value och Femina.

 

Maja-Stina skriver även en hel del för olika sajter, bloggar, sociala medier och nyhetsbrev.

marie michaelsen

Marie Michaelsen

Kurskoordinator och kundservice

Marie är ansvarig kurskoordinator för teamet. Hon har en examen  i socialantropologi och har även studerat turismledning i ett års tid.

 

Marie är en riktig globetrotter och har studerat i Norge, USA och Brasilien.

Sedan 2018 driver hon även sin egen onlineverksamhet.

 

Utöver det har Marie ett stort intresse för språk och undervisar i norska som andraspråk. 

roy moss

Roy Moss

Marknadschef

Roy är vår digitala marknadsföringsnörd, expert på allt som har med onlinekurser att göra och även medgrundare av Journalistakademien och Journalistskolen.

 

Roy har varit med ända sedan starten 2013 och ansvarar för marknadsföring, utveckling och teknik och är tillsammans med vår kära grundare Vivian Songe.

Förutom onlinekurserna i journalistik driver Roy även sitt eget företag, utbildningsinstitutionen Inspiro Academy.