top of page
Keyboard and Mouse

VAD ÄR JOURNALISTAKADEMIEN?

vivianolotta.JPG

Varmt välkommen till Journalistakademien!

Du är på HELT rätt ställe.

Vi på bilden (Lotta Brunmark, utbildningschef och Vivian Songe, grundare av utbildningen) känner igen oss i just dig. Under åren har våra onlineutbildningar utbildat hundratals av skrivglada personer i Skandinavien – precis som du... drömmande, skrivande, tvivlande... 

Grattis till dig, för du har just hittat din grupp människor. Och inte bara det. Din plats i världen – hos Journalistakademien.

Vår onlineutbildning i frilansjournalistik:

  • Sveriges första och enda utbildning i sitt slag.

  • Som student hos oss kan du ansöka om ett studerandemedlemskap i Journalistförbundet.

  • Skrivkursen för dig som vill tjäna pengar på att skriva.

  • Det rimliga, snabba och effektiva alternativet till högskoleutbildningarna.

  • Genvägen till din skrivdröm – du kan börja jobba direkt efter kursen!

  • Äntligen kan du bejaka din skrivdröm och börja tjäna pengar som frilansjournalist.

Historien bakom vårt koncept

Utbildningen såg dagens ljus på en strand i Mexiko år 2013, när frilansjournalisten Vivian Songe och Roy Moss (vår VD) kom på idén att lära ut allt om frilansjournalistik i form av onlinekurser. Vivian hade nämligen fått frågan många gånger om hur hon hade gjort för att så framgångsrikt kunna livnära sig på sin skrivdröm. Därför bestämde hon sig: "Jag ska lära ut min metod och tratta ner allt jag lärt mig från universitetsstudier och arbetslivserfarenhet – till onlinekurser."

 

Resten är historia, för när Vivian väl bestämde sig för att dela med sig av sina erfarenheter, insikter och lärdomar – märkte hon att det var väldigt många därute som drömde om att skriva, och att de flesta inte trodde att det var möjligt att börja jobba som frilansjournalist. 

Det fria yrkesvalet

Journalistik är ett fritt yrke, vilket innebär att vem som helst kan komma igång med sitt skrivande. I våra onlineutbildningar jobbar vi mycket med utveckling både vad gäller skrivandet och det personliga – för många innebär det att komma över trösklar hos sig själva. Bland våra studenter finns allt från journalister och copywriters till sjuksköterskor och ekonomer. Många börjar alltså helt från grunden, medan andra har jobbat som skribenter i många år och söker nya vägar och inspiration. 

Utbildningschef och huvudmentor är Lotta Brunmark. Hon tog tillsammans med det norska teamet utbildningen till Sverige under våren 2020, och sedan dess har vi sett våra studenters artiklar bli publicerade i allt från Amelia, Mama, Femina, Populär Arkeologi och Modern Psykologi till Hälsa, Härliga Hund, Chef & Karriär, Personal & Ledarskap, Skolporten, Runner's World och olika inredningsmagasin eller lokaltidningar. Det är kvittot på att vår metod verkligen fungerar. Varje månad ser vi våra studenters artiklar ute i tidningshyllorna. Hittills har våra studenter publicerat sina artiklar i mer än 140 magasin och tidningar. Otroligt!

Ett passionerat team

Lotta Brunmark driver passionerat vår utbildning i Sverige och Norge. Vid sin sida har hon mentorerna Birgitta Stolt, Johanna Stenius, Linda Andersson och Maja-Stina Skarstedt, som alla har många års erfarenhet som journalister. I tillägg till det har vi hjälp från våra fantastiska studievägledare Mirja Lakso, Sara Frenning och Liz-Irén Wirkola. Utöver det har vi våra duktiga kurskoordinatorer Sandra Wijkander, Marie Michaelsen och Emilié Blomberg som ordnar allt som behövs bakom kulisserna. VD och marknadschef är Roy Moss.

 

Ditt mål med vår onlineutbildning? Helt upp till dig. 

 

Vi ger dig alla verktyg du behöver, konstruktiv och pedagogisk feedback och sist men inte minst... en massa positiv energi!

lottabakgrundjpg.jpg

Vi garanterar dig:


1. Den här metoden funkar.


Om du gör jobbet, kommer resultaten. Vi ger dig en utbildningsportal med massor av övningar, videor, pdf:er och mallar, samt "hands-on"-feedback från våra mentorer – du får under kursens gång textwebbinarier, pitchträningar och frågestunder. Hela 200 undervisningstimmar under ditt år hos oss.

2. Du kommer inte att ångra dig.
 

Vi ger dig en metod som är rolig på riktigt. Glöm tråkiga läroböcker och krångliga hemtentor – det här är en onlineutbildning som låter dig ta genvägen till skrivdrömmen. Skriv om det du brinner för och tycker är roligt, så ger vi dig de rätta verktygen.

3. Du kommer ångra att du inte gjort det tidigare. 
 

Så himla många studenter säger oss: "Är det såhär man gör? Åh, varför har jag inte skrivit artiklar tidigare?!". För väldigt många betyder våra kurser en AHA-upplevelse som heter duga. Att dessutom känna att man börjar tro på sig själv, vågar skriva och utmana sig själv brukar vara grädde på moset. Vi boostar dig och du får tillgång till en härlig gemenskap med både mentorer och andra studenter.

Något du funderar på? Tveka inte att ta kontakt med oss på team@journalistakademien.se eller boka ett samtal oss idag.

 

Härliga vibbar från Lotta Brunmark & team Journalistakademien 

lotta__.jpg

Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page