Keyboard and Mouse

VAD ÄR JOURNALISTAKADEMIEN

Varmt välkommen till Journalistakademien!

vivianolotta.JPG

Du är på HELT rätt ställe.

Vi på bilden (Lotta Brunmark, huvudansvarig kursledare i Sverige och Vivian Songe, grundare av utbildningen) känner igen oss i just dig. Under åren har våra onlineutbildningar utbildat cirka 1500 skrivglada personer i Skandinavien – precis som du... drömmande, skrivande, tvivlande och ältande... som tänkt: "Varför studerade jag aldrig journalistik? Kan jag göra det nu, eller är det för sent? Tänk om jag faktiskt kan ta tag i den där skrivdrömmen ändå!"

Grattis till dig, för du har just hittat din grupp människor. Och inte bara det. Din plats i världen – hos Journalistakademien (tidigare Magazine Writer's Academy).

Vår onlineutbildning i frilansjournalistik:

 

  • Sveriges första och enda utbildning i sitt slag.

  • Skrivkursen för dig som vill tjäna pengar på att skriva.

  • Det rimliga, snabba och effektiva alternativet till högskoleutbildningarna.

  • Genvägen till din skrivdröm – du kan börja jobba direkt efter kursen!

  • Äntligen kan du bejaka din skrivdröm och börja tjäna pengar som frilansjournalist.

Kursen såg dagens ljus på en strand i Mexiko år 2013, när frilansjournalisten Vivian Songe och hennes man Roy Moss (vår marknadschef) kom på idén att lära ut allt om frilansjournalistik i form av onlinekurser. Vivian hade nämligen fått frågan så många gånger om hur hon hade gjort för att så framgångsrikt kunna livnära sig på sin skrivdröm. Därför bestämde hon sig: "Jag ska lära ut min metod och tratta ner allt jag lärt mig från universitetsstudier och arbetslivserfarenhet – till onlinekurser."

 

Resten är historia, för när Vivian bestämde sig för att dela med sig av sina erfarenheter, insikter och lärdomar – märkte hon att det var väldigt många därute som drömde om att skriva, men de flesta trodde inte att det var möjligt att börja jobba som frilansjournalister. Resten är historia. Idag har norska Journalistskolen, svenska Journalistakademiens och våra onlinekurser och gratiskurser i Nederländerna och USA haft mer än 30 000 studenter sammanlagt. Tjohoo!

Journalistik är ett fritt yrke, vilket innebär att vem som helst kan komma igång med sitt skrivande. I våra onlinekurser jobbar vi mycket med utveckling både vad gäller skrivandet och det personliga – för många innebär det att komma över många trösklar hos sig själva, att "våga" skriva och utmana sig själv. Bland våra studenter finns allt från journalister och copywriters till sjuksköterskor och ekonomer. Många börjar alltså helt från grunden, medan andra har jobbat som skribenter i många år och helt enkelt söker nya vägar och ny inspiration tillsammans med ett härligt gäng mentorer och andra kursdeltagare. Det brukar alltid bli en väldigt speciell och fin stämning under våra kurser...

Huvudansvarig kursledare och "Sverigechef" är Lotta Brunmark. Hon tog tillsammans med det norska teamet kurserna till Sverige under våren 2020 och på den här korta tiden ser vi våra studenters artiklar bli publicerade i allt från Amelia, Mama, Femina, Populär Arkeologi och Modern Psykologi till Hälsa, Härliga Hund, Chef & Karriär, Personal & Ledarskap, Skolporten, Runner's World och olika inredningsmagasin eller lokaltidningar. Med flera! Det är kvittot på att vår metod verkligen fungerar. Varje månad ser vi våra studenters artiklar ute i tidningshyllorna. Hittills har våra studenter publicerat sina artiklar i mer än 40 magasin i Sverige. Fantastiskt!

Lotta Brunmark driver passionerat kurserna i Sverige tillsammans med mentorerna Birgitta Stolt och Johanna Stenius, som båda har 20 års erfarenhet som frilansjournalister. I tillägg till det har vi hjälp från vår underbart duktiga kursassistent Emilié Blomberg som ordnar allt som behövs bakom kulisserna – med det norska teamet i ryggen. I varje kursrunda blir resultatet detsamma. Mängder av glada studenter som har fattat tag i pennan, satsat på sig själva och införlivat en skrivdröm. Vissa jobbar sedan deltid eller nästintill heltid som frilansjournalister efter kurserna, medan andra använder det som de har lärt sig i sina nuvarande jobb. Många hobbyskriver eller är bara glada över att ha fått en självförtroendeboost som heter duga.

 

Ditt mål med vår onlinekurs? Helt upp till dig själv – vi ger dig alla verktyg vi kan, konstruktiv och pedagogisk feedback och sist men inte minst... en massa positiv energi!

lottabakgrundjpg.jpg

Vi garanterar dig TRE saker:


1. Den här metoden funkar.


Hundratals studenter i Skandinavien har publicerat artiklar i minst 140 magasin. Om du gör jobbet, kommer resultaten. Vi ger dig en kursportal med massor av övningar, videor, pdf:er och mallar samt "hands-on"-feedback med mentorer – du får under kursens gång textwebbinarier, pitchträningar och frågestunder under en hel termin. Och du börjar vår kurs när du vill. Så flexibla är vi :-)

2. Du kommer inte att ångra dig.
 

Vi ger dig en metod som är rolig på riktigt. Glöm tråkiga böcker och hemtentor – här är en onlinekurs som ger dig genvägen till skrivdrömmen. Skriv om det du brinner för och tycker är roligt, så ger vi dig de rätta verktygen och hjälper dig att forma artiklar som passar magasinen och tidningarna där ute som handen i handsken. Effektivt och street smart!

3. Du kommer att ångra att du inte gjort det tidigare. 
 

Så himla många studenter säger oss: "Är det såhär man gör? Åh, varför har jag inte skrivit artiklar tidigare?!". För väldigt många betyder våra kurser en AHA-upplevelse som heter duga. Att dessutom känna att man börjar tro på sig själv, vågar skriva och vågar utmana sig själv brukar vara grädde på moset. Vi boostar dig och du får tillgång till en härlig gemenskap med både mentorer och andra studenter. Många deltagare blir vänner och håller kontakten efteråt i vår Facebook-grupp för tidigare studenter...

Något du undrar på? Tveka inte att ta kontakt på team@journalistakademien.se eller gå vår gratis introkurs.

 

Härliga vibbar från huvudansvarig kursledare Lotta Brunmark & teamet i Sverige

lotta__.jpg