top of page

Välkommen till

Journalistakademiens podcast!

I Journalistakademiens podcast får du ta del av spännande samtal med frilansjournalister och redaktörer, som alla delar med sig av sin kärlek till journalistiken och vad det är de jobbar med och brinner för. Resejournalistik, att skriva till havs, reportage om rymden och hur det egentligen är att arbeta som chefredaktör – det är några av de intressanta ämnen som Journalistakademiens huvudmentor Lotta Brunmark avhandlar tillsammans med frilansgäster.

JAM Podcast cover (3000 × 3000 px).png

Lyssna i din favoritspelare:

Google Podcasts_edited_edited.jpg

Eller lyssna här:

Lotta Brunmark

Utbildningschef

Journalistakademien

Vill du bli frilansjournalist?
Gå vår utbildning!

Visste du att vem som helst kan bli frilansjournalist? Du behöver nämligen ingen akademisk examen eller annan erfarenhet för att komma igång som frilansare. Allt du behöver är skrivtalang, viljan att lära dig något nytt – och några riktigt bra mentorer.

 

Journalistakademien erbjuder en onlineutbildning i frilansjournalistik, där du får alla verktyg och en hjälp du behöver för att börja arbeta som frilansjournalist. Våra tidigare deltagare har fått sina artiklar i tryck i mer än 140 svenska magasin och tidningar.

 

Nyfiken på att göra samma resa du också? Varmt välkommen till oss!

Våra studenter lyckas fantastiskt bra i branschen!

Vi har kanske branschens högsta success-rate för studenter. Och det är något vi är väldigt stolta över – våra studenter har haft artiklar publicerade i mer än 140 magasin och tidningar.

andrea1_edited.jpg
Quotation-Symbol-PNG.png

"Gå utbildningen! Bästa beslutet jag har tagit på väldigt länge. Kursen var den spark i baken som jag behövde att ta tag i mitt skrivande igen och våga tro på mina idéer, och investeringen lönade sig direkt.

Nu har jag skrivit flera artiklar för bland annat Amelia, Mama, Kattliv och Femina. Efter utbildningen har jag även fått mycket beröm för mina pitchar från redaktörerna, och det känns som ett jättebra betyg till kursen! Mallen som vi fick av er var så tydlig och lätt att använda. Min säljprocess har gått väldigt snabbt, mycket tack vare all bra feedback och pepp jag fick under kursens gång. Tack Journalistakademien – ni fick mig att våga!"

- Andrea Jacobsen, som sålde sin första artikel till magasinet Amelia innan kursen ens var över.

Quotation-Symbol-PNG.png

Therese Lindqvist Reis hade alltid varit nyfiken på journalistyrket men valde en lite annan bana inom kommunikation när hon skulle börja plugga. När hon fick nys om vår onlinekurs i frilansjournalistik kände hon att hon måste ta chansen! Kort efter att kursen var slut sålde hon sin första artikel till tidningen Gårdshunden. Så kul!

 

”Det känns jättekul att få ett kvitto på att det jag skriver är tillräckligt bra för att publiceras i en tidning. Min största upplevelse av kursen var alla praktiska verktyg vi fick. Tveka inte utan anmäl dig redan idag! Kursledarna är väldigt kunniga och kommer med många bra tips och idéer. Det är generellt väldigt högt i tak och mycket pepp i vår slutna FB-grupp.”

Therese_Lindqvist_Reis (1).jpg

Några tidningar som våra studenter har skrivit för:

Svenske magasiner.png

Redo att få se din artikel i tryck?

Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page