top of page

Sker allting av en slump?

Tror du att saker och ting sker av en mening eller är allt bara tillfälligheter? Finns det någon mening med att saker helt plötsligt händer i ditt liv – saker som du verkligen önskat dig, verkligen drömt om – men aldrig vågat tro skulle ske?


Och än viktigare: Vad ska du göra, om det du önskat plötsligt kommer till dig?


På vårt event JAM Live 2023 höll vår frilansmentor Madeleine Jostedt Ulrici en maffig föreläsning om vikten av synkronicitet. Madeleine menar att när det du önskat och drömt om kommer till dig, finns bara en sak att göra.


Greppa drömmen!


Madeleine Jostedt Ulrici på JAM Live 2023 på Berns. Foto: Jeanette Dahlström


Vad betyder då synkronicitet? Jo, det är ett uttryck som myntades av den schweiziske psykologen Carl Jung under 1920-talet. Wikipedia skriver att synkronicitet är följande: "upplevelsen av två eller flera händelser som saknar synbart orsakssamband, eller som osannolikt kan förekomma tillsammans av en slump, ändå upplevs som förekommande tillsammans på ett meningsfullt sätt."


För krångligt beskrivet?


Tänk såhär: Att någon du talar om plötsligt dyker upp, något du önskar dig helt sonika sker eller att något du tänker på plötsligt inträffar.


Det, min vän, är synkronicitet.


Och när det plötsligt händer – vad gör du då?


Frilansjournalist Katarina Schläger greppade sin skrivdröm. Foto: Jeanette Dahlström


Jag personligen tror inte det var någon slump att Katarina Schläger på bilden ovan, drömt om att bli skribent hela sitt liv och helt plötsligt ser en annons från Journalistakademien. Hon önskade sig det – manifesterade det i sitt inre. Nu, två år senare, jobbar hon som frilansjournalist på heltid och har skrivit 75 artiklar.


Var det bara en slump?


Utmaningen är, vad gör du av "slumpen" som inträffar. Hur tar du den där drömmen i förverkligande? Även när det är svårt eller motgångar kommer i din väg?


Kanske kan vi hjälpa dig?


Varmt välkommen till Journalistakademien!


Goda vibbar Lotta och team Journalistakademien


Lust att prova vingarna som frilansjournalist? ⭐ Skriv om ämnen DU tycker är spännande för de magasin du gillar. ⭐ Få friheten att jobba var som helst, när som helst. ⭐ Sveriges magasin och tidningar behöver tusentals artiklar varje månad, av dig också! Vi ger dig utbildningen du behöver för att lyckas – på superkort tid. Redo att komma igång? Läs mer om oss och boka ett samtal med våra studievägledare idag.


Comments


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page