top of page

Slutet gott – making lemonade

Avslut – är de alltid så hemska? Gör de alltid så ont och är de ständigt av negativt art?

Nej, för de kan leda till nya öppningar.


Och vi får tid att reflektera över det som varit och kan gå vidare till något nytt.


Att lämna en text och avsluta den. Gå klart ett år hos Journalistakademien. Eller, som i mitt fall, vara med om att en tidning lägger ner och göra lemonad av den sura citronsaften.För mig betyder nämligen nedläggningen av en 144 gammal lokaltidning att jag skaffat mig oanade kontakter – och nya uppdrag. 99 procent av all "försäljning" jag gör av artiklar, texter och annat som jag erbjuder till mina kunder, får jag förfrågan om att göra. Det händer mycket sällan att jag måste pitcha in någonting längre, något jag är tacksam över.


Jag har under åren arbetat upp en trovärdighet och gott renommé som skribent. En sak är jag noga med, och det är att vad jag än arbetar med är jag service-minded och trevlig. Och jag har tentaklerna ute.


Ett avskedsmingel med charkbricka och fritt intag av Bacchus dryck kan låta som en angenäm tillställning att fira av en tidning som läggs ned. Men för mig ledde den till så mycket mer. Jag tänkte på förhand att det kanske kunde vara ett ypperligt tillfälle att mingla och skapa mig nya kontakter. För väldigt mycket är lättare över ett glas vin.


Jag hade inte fel. Nästa dag, efter att ha superminglat och berättat vad jag gjort för ett antal personer – fick jag förfrågan om att vara med och producera sommarbilagan för de största tidningarna i länet samt vara moderator och projektleda ett event om lokaljournalistikens utveckling och betydelse.


Vad vill jag säga med det? Att avslut inte alltid är något dåligt. Och att ett simpelt glas rödvin med några melonskivor, ostar och digestivekex kan leda till oanade cash i bingen...


Lust att prova vingarna som frilansjournalist? ⭐ Skriv om ämnen DU tycker är spännande för de magasin du gillar. ⭐ Få friheten att jobba var som helst, när som helst. ⭐ Sveriges magasin och tidningar behöver tusentals artiklar varje månad, av dig också! Vi ger dig utbildningen du behöver för att lyckas – på superkort tid. Redo att komma igång? Läs mer om Journalistakademien och boka ett samtal med vår studievägledare idag.


Comentários


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page