top of page

Vikten av att ta en skrivpaus

Är du en sån som får dåligt samvete av att inte göra någonting? Av att ligga på soffan när diskberget växer till Mount Everests höjder, eller att bara blunda och inte se dammråttorna i som ligger i hörnen?


Och får du dåligt samvete om du inte lägger x antal timmar per vecka på skrivdrömmen?


Vet du vad, ibland måste vi faktiskt ta en skrivpaus.


För att ladda batterierna och inte tvinga fram något, om det inte går.


Att ta en skrivpaus är precis detsamma som att ta "vanlig" semester. Vi behöver den där välförtjänta pausen för att hämta ny energi och förhoppningsvis komma tillbaka till jobbet med ny lust och energi.


Här nedan tar jag och Journalistakademiens kursgrundare Vivian en paus i Spanien :)Det vanligaste är att ta semester på sommaren, men en skrivsemester eller paus – kan du egentligen ta när du vill och behöver. Vilken månad du än vill.


Gött, eller hur? ;-) Inga kollektivavtal eller semesterbestämmelser här inte. Gör vad som passar dig.


Så, känn inte att sommaren MÅSTE vara din källa till inspiration och nya artikel- och skrividéer om det inte faller sig så för just dig. Vi är alla olika.


Sommaren är för vissa ett enda maratonlopp genom aktivteter och måsten – medan andra ger blanka fanken i det, och inte gör nåt alls.


Jämför dig inte med någon.

Jag själv behöver inte en skrivpaus, men jag behöver få se något annat och komma hem med ny energi.


Därför tar nu bloggen en veckas ledigt – så ska jag ladda lite batterier runtom i Europa :)


Vi hörs snart igen!


Goda semestervibbar önskar Lotta och team JournalistakademienLust att prova vingarna som frilansjournalist? ⭐ Skriv om ämnen DU tycker är spännande för de magasin du gillar. ⭐ Få friheten att jobba var som helst, när som helst. ⭐ Sveriges magasin och tidningar behöver tusentals artiklar varje månad, av dig också!

Vi ger dig utbildningen du behöver för att lyckas – på superkort tid.

Redo att komma igång? Läs mer om oss och boka ett samtal med vår studievägledare idag.


Comments


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page