top of page
Keyboard and Mouse

TEAM JOURNALISTAKADEMIEN

Lotta Brunmark

Journalist, copywriter och huvudansvarig kursledare

Lotta är journalist, översättare och språkfantast. Hon pratar engelska, tyska och italienska flytande och har en filosofie kandidatexamen i journalistik och medieproduktion.

 

I mer än tio år har hon jobbat som journalist och har skrivit för allt från Solo Italia, Arvika Nyheter och Värmlands Folkblad till personal- och medlemstidningar för bl.a. HSB och Benify, samt har gjort otaliga program, serier och inslag för Sveriges Radio P1, P3 och P4.

 

Förutom det är hon en erfaren copywriter, projektledare och språkkonsult och vet allt om hur man säljer in idéer. Hon älskar att undervisa och att se personer utvecklas och växa, både som skribenter och människor.


Lotta är Journalistakademiens huvudkursledare och har redan hjälpt hundratals studenter att nå sina skrivdrömmar – är det din tur härnäst?

Maja-Stina Skarstedt

Journalist, redaktör,
författare och kursmentor

Maja-Stina är utbildad journalist inom medieproduktion med en examen från Linnéuniversitetet.

 

Hon har arbetat som frilansande journalist, redaktör och kommunikatör för dagstidningar, magasin, kundtidningar och digitalt på heltid i mer än tio år.

Hon har skrivit flera böcker, producerat poddar, rörligt innehåll och föreläser löpande om journalistik, försäljning och ekonomi.

Bland hennes magasinskunder finns Ica-Kuriren, Läraren, Djurens rätt, Elektrikern, Amelia, Vision, SvD Junior, Value och Femina.

Maja-Stina skriver även en hel del för olika sajter, bloggar, sociala medier och nyhetsbrev.

Birgitta Stolt

Journalist, redaktör
och kursmentor

Birgitta är utbildad vid flera av Stockholms Universitet, i etnologi, teologi, socialt arbete och journalistik. Hon har studerat journalistik på privat journalistskola (Poppius) och på folkhögskola (Tollare).

Hon har arbetat som journalist för både tryckta medier och etermedier i över 25 år – som reporter, redaktör, webbredaktör, informatör och kommunikatör.

 

Hon har skrivit för bland annat: Tara, Härliga Hund, Allers, Hemmets Veckotidning, Stockholms Fria tidning, Leva, TT- Tidningarnas telegrambyrå, Aftonbladet/Söndag, Situation Stockholm samt UR och SvR. En enorm erfarenhet som DU kan dra nytta av.

 

Birgitta tycker både om att göra journalistiska grävjobb som att skriva om relationer, hälsa, göra personporträtt och skriva om personlig utveckling i olika livsstilsmagasin. 

Johanna Stenius

Journalist, redaktör,
författare och kursmentor

Johanna är utbildad journalist med examen från Södertörns högskola och har även studerat praktisk svenska, retorik och teatervetenskap.

Hon har sedan arbetat som frilansande journalist, fotograf, redaktör och författare för såväl dagspress som magasin, branschpress och kundtidningar i mer än 15 år.

Exempel på magasin Johanna har skrivit för: Dagens Nyheter, Allt om resor, Aftonbladet, Vagabond, Vi Föräldrar, Drömhem & Trädgård, Mama, Hem & Hyra, Skolporten, Upsala Nya tidning, PRO Pensionären samt flera stora kommunikationsbyråer som Åkesson & Curry, Appelberg Kommunikation och Matador kommunikation.


Johanna har breda bevakningsområden och tar sig an det mesta – allt från byggbranschen till föräldraskap.

12.png

Madeleine Jostedt Ulrici

Journalist, konferencier, projektledare och kursmentor

Madeleine är frilansjournalist som specialiserat sig på kultur, resor och livsstil med uppdrag för bland andra OPUS Magasin, Amelia, Allt om Resor, DN, Expressen, Sydsvenskan, Språktidningen, Plaza UOMO och Akt/Scen & Film.

 

Hon talar hela nio språk (!) och har bott och arbetat över stora delar av världen, bland annat som ökenguide vid Döda Havet.

Hon är en flitigt anlitad konferencier, moderator och föreläsare inom såväl näringsliv och politik som kultur, med fokus på hållbarhet, individuell potential och värdehöjande karriärsutveckling.

Madeleine är styrelseordförande i Svenska Journalistförbundets Västra Frilansklubb och ledamot i Svenska Journalistförbundet Frilans Riks. Att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter inom yrket är bland det roligaste Madeleine vet.

Mirja Lakso

Studievägledare 🇸🇪

Mirja är en av teamets studievägledare och är en av dem du får prata med när du bokar ett samtal med oss.

På sitt CV kan hon bland annat skryta med

tio års jazzstudier, jobb som showartist på en bar i Vietnam – hon har skrivit musik och spelat teater i New York samtidigt som hon hade sin egen Youtube-show, dessutom har hon skrivit k-pop i Sydkorea. 

Utöver det är hon utbildad journalist och har gått vår frilansutbildning.

Även om Mirja fortfarande är artist och sångerska, är hennes främsta yrke idag internationellt frilansande journalist – med fokus på att rapportera om mänskliga rättigheter.

15.png

Sara Frening 

Studievägledare 🇸🇪

Sara är en av teamets studievägledare och är en av dem du får prata med när du bokar ett samtal med oss.


Med en mastersexamen i Human Ekologi har hon utforskat många olika yrken, inklusive kock, hästtränare, värvare för läkare utan gränser, yogainstruktör och ridtursguide i Costa Rica.


Sara är som lyckligast ute i naturen, hon har vandrat tvärs över Spanien, cyklat Sveriges längd och korsat Europa.


Hon har tillbringat tid i Sverige, Spanien och Nepal men nu är hon bofast i Kathmandu, där hon vill stanna länge. 


Sara brinner för skrivandet och hoppas kunna gå från akademins värld till frilansande journalistik för att nå fler människor med de frågor hon brinner för.

16.png

Liz-Irén

Studievägledare 🇳🇴 🇸🇪

Liz-Irén är teamets härliga norsk- och svensktalande studievägledare och är en av dem du får prata med när du bokar ett samtal med oss.

 

På sitt CV kan hon bland annat skryta med tio års erfarenhet av kundbemötande, service och som skribent. Hon har även jobbat som croupier på casino och skriver på en barnbok tillsammans med en illustratör.

 

Utöver det har Liz-Irén ett genuint intresse för mode, skönhet och hälsa och har på sidan om sin egen skönhetssalong som hon marknadsför med fokus på att ta hand om sig själv och bli sitt allra bästa jag.

Möt teamet (runda).png

Sandra Wijkander

Kurskoordinator 🇸🇪

Sandra är vår svenska kurskoordinator och hjälper dig med allt du behöver veta gällande Journalistakademiens utbildning.

 

Hon är uppvuxen i Sverige, men bor sedan tio år på en liten ö i Medelhavet vid namn Malta. Där bor hon tillsammans med sin söta katt Otto, som klev rakt in i hennes hem (och hjärta) hösten 2022. Han är det perfekta sällskapet i alla lägen!

 

Sandra har arbetat med allt från make-up artist till dumpling-kock. Jobbat inom CRM och affiliation. Hon har dessutom ägt en klädbutik och varit med och byggt upp en stor kundservice – helt från grunden. 

Hon finner sig ofta i ledande positioner och under de senaste åren har hon valt att vara sin egen chef genom att frilansa.

En röd tråd genom alla dessa äventyr är att Sandra älskar att ge en exceptionell kundupplevelse.

5.png

Emilié Blomberg

Kurskoordinator 🇸🇪

Emilié är assisterande kurskoordinator och har jobbat med teamet sedan 2021.


Gemenskapen, sammanhållningen, de trevliga kollegorna och den härliga energin bland kursdeltagarna är några av anledningarna till varför hon brinner för sitt jobb hos Journalistakademien.

Hon har arbetat inom kundservice sedan 2008 och är serviceminded ut i fingerspetsarna – du kan räkna med att få svar snabbt på dina frågor.

Emilié har ett stort intresse för skrivande, hon älskar att fotografera, att resa, och hon spenderar gärna sin tid i stallet eller ute i naturen. 

I dagsläget bor hon på solkusten i Spanien tillsammans med sin fästman, och där trivs de alldeles utmärkt!

6.png

Marie Michaelsen

Kurskoordinator 🇳🇴

Marie är ansvarig kurskoordinator för teamet, och ser till att allting fungerar som det ska. Hon finns alltid där med en hjälpande hand när det behövs.

 

Hon har en examen i socialantropologi och har studerat turismledning under ett års tid. Hon har studerat i Norge, USA och Brasilien. 

Sedan 2018 driver hon också sin egen onlineverksamhet, och utöver det har hon ett stort intresse för språk och undervisar i norska som andraspråk. 

Var befinner sig Marie nu?

Det förändras hela tiden. Som digital nomad är hon ständigt i rörelse. Just nu är hon baserad i Nederländerna, men hon flyttar ofta på sig – både till varmare och kallare områden. Allra bäst trivs hon dock på stranden.

Vivian Songe

Grundare av Journalistskolen.no och Journalistakademien.se

Vivian är kvinnan bakom onlinekurserna och grundare av Journalistakademien och Journalistskolen – som har funnits sedan år 2013 i Norge.

 

Kurskonceptet föddes på en strand i Mexiko, där Vivian och hennes make Roy Moss (vår marknadschef) spenderade föräldraledigheten.

 

I över 20 år har Vivian framgångsrikt arbetat för cirka 30 olika magasin och tidningar, som bl.a. Dagbladet, Aftenposten K, Kamille, KK, Det Nye, ShapeUp, Henne, Elle, Bedre Helst, Foreldre og Barn och Allers – både i rollerna som journalist, redigerare, chefredaktör och redaktör. 

 

Vivian har studerat NLP, socialantropologi och har skrivit flera böcker. Just nu är hon ute på reseäventyr med familjen...

Roy Moss

Marknadschef

Roy är vår marknadsföringsguru – och en riktig expert på allt som har med onlinekurser att göra! 

Han har varit med ända sedan starten 2013, och är medgrundare av Journalistakademien och Journalistskolen.

 

Medan Vivian fokuserade på innehållet av den första onlinekursen, tog han hand om annonseringen och de tekniska bitarna.

 

Roy ansvarar för marknadsföring, utveckling och IT.

​​

Förutom onlinekurserna i frilansjournalistik driver han även sitt eget företag, utbildningsinstitutionen Inspiro Academy, som lär ut hur man lyckas med att skapa och lansera sin egen onlinekurs.

Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page