top of page

"Jag vet inte vad jag ska skriva om"

Skrivkramp kan komma som ett brev på posten och vara lika icke-överraskande som att ett förskolebarn blir sjukt fem dagar in på terminen (ask me...).


Det är liksom inga konstigheter. Och det händer alla.


Men det behöver inte bara vara skrivkramp. Det kan vara att man antingen har så många idéer att inget går från teori till handling. Eller att man inte kommer på någonting. Att intentionerna att skriva finns, men vad fasen ska man skriva om då? Vad?!Idén till ämnet kommer från en återkommande dröm jag har – att jag befinner mig på en redaktion eller i en radiostudio, och inte har en aning om vad jag ska skriva eller prata om. Att allt är oförberett – tidningen ska tryckas och inget är fyllt. Eller att jag kastas in i en radiostudio, utan manus eller inbokade gäster.


Lyckligtvis ser min vardag inte riktigt såhär ut. Den är ganska planerad, även om jag måste improvisera ofta också.


I vår utbildning finns två sorter – de som har miljarder idéer och de som har svårt att hitta en, gångbar idé. Det ena behöver inte vara sämre eller bättre än det andra. Båda kräver fokus. Om det är svårt att komma på, eller fastna för bara en idé, tänk såhär:


Vad tycker jag är roligast?


För oavsett om du har skrivkramp, eller sju tusen idéer, är det gärna bara EN du ska börja med.


Den som ligger dig varmast om hjärtat.


Har du inga idéer alls, kan du också ställa dig frågorna: Vad tänker jag om på dagarna? Vad intresserar mig? Det behöver inte vara något du gillar heller. Går du runt och tänker på din hemska arbetsgivare varje stund och minut, finns det säkert något du kan plocka ur det och forma en idé av. Tänker du på inget annat än att hösten är hemsk – då är det säkert andra som tänker samma sak. VI må vara unika, men våra funderingar, sorger och glädjeämnen är oftast dem samma.


Utgå från dig själv.


Du sitter på svaret till ditt eget skrivande. Goda vibbar från Lotta och teametLust att prova vingarna som frilansjournalist? ⭐ Skriv om ämnen DU tycker är spännande för de magasin du gillar. ⭐ Få friheten att jobba var som helst, när som helst. ⭐ Sveriges magasin och tidningar behöver tusentals artiklar varje månad, av dig också!

Vi ger dig utbildningen du behöver för att lyckas – på superkort tid.

Redo att komma igång? Läs mer om oss och boka ett samtal med vår studievägledare idag.

Comments


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page