top of page

Min reportageresa till Sicilien

Ett högljutt Palermo, vinrankor i Rocca Sirignano, vandring i Lo Zingaro, yoga under bar himmel och middagar under såväl olivlund som på en magisk takterrass i Alcamo – min reportageresa till Sicilien är nu över.


Och jag är påfylld till tusen.


Det var för några månader sen som jag pitchade in diverse artikelidéer inför en resa till Sicilien. En idé handlade om att skriva om lopp- och antikmarknaden i Palermo, som för tankarna till programmet "Husdrömmar Sicilien". Och jag fick napp! Magasinet Antik & Auktion fastnade för min idé som också innebär faktarutor med bland annat tips på restauranger och en ruta med "så prutar du på italienska".


Med anteckningsblock och penna i högsta hugg besökte vi på söndagen först Mercato delle Pulci, där jag sprang runt och intervjuade diverse gubbar som sålt antikviteter i fler år än jag själv funnits på jorden. Jag fotograferade allt från himmel och jord och fick höra historier om tavlor, prydnadsföremål, möbler och lampor.Efter ett kort besök hit begav vi oss till den stora marknaden på Piazza Marina. Här var det mer myllrande – mycket människor och massvis av stånd med både krimskrams och dyrare saker. Det som förundrade mig var att det här fanns saker som var riktigt gamla. Här mötte jag bland annat Marco, som besöker marknaden varje söndag. På mobilen visade han mig foton på sin lägenhet ett stenkast bort – allt smakfullt inrett med antikviteter och loppisfynd från Piazza Marina. Han blev helt rörd när han pratade om sin kärlek till Palermo.


"Jag kom hit från Argentina på 80-talet och hade inte ens skor på fötterna. Palermo omfamnade mig", sa han med tårar i ögonen.


Efter vårt fina möte intervjuade jag ytterligare några försäljare och köpare. Allt ska nu kokas ned till ett reportage. Hur jag kommer lägga upp det hela?


Det kommer i senare blogginlägg...


Goda sicilianska vibbar från Lotta och teametLust att prova vingarna som frilansjournalist? ⭐ Skriv om ämnen DU tycker är spännande för de magasin du gillar. ⭐ Få friheten att jobba var som helst, när som helst. ⭐ Sveriges magasin och tidningar behöver tusentals artiklar varje månad, av dig också!

Vi ger dig utbildningen du behöver för att lyckas – på superkort tid.

Redo att komma igång? Läs mer om oss och boka ett samtal med vår studievägledare idag.

Commentaires


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page