top of page

Pitcha, påminn – och en gång till

Nu måste nog redaktören tycka att jag är helt skogstokig, som påminner ännu en gång om artikelidén jag skickade in förrförra veckan.


Jag påminde ju häromdagen. Hon tycker säkert att jag är superjobbig.


Eller?


Blir redaktören trött på dig för att du påminner om dina pitchar?


Katarina Schläger, som gått vår utbildning och under och efter den sålt fler än 70 artiklar (!), är en mästare på att pitcha. Fotograf: Jeanette Dahlström.


Det enkla svaret på min fråga om redaktören blir trött på att du påminner – är nej.


En redaktör, redaktionschef eller editionschef (kärt barn kan ha väldigt många namn) har i och med dagens nedbantade redaktioner, väldigt mycket att göra. De ska ha koll på många delar som ingår i skapandet av ett magasin eller tidning. I det ingår att ta emot frilansmaterial, som utgör mer eller mindre det mesta av innehållet i magasinet.


Att hinna svara på mejl är tyvärr därför inte alltid högsta prioritet.


Just därför ska du inte känna dig jobbig om du behöver påminna om en artikelidé som du pitchat in. Du behöver heller inte känna dig jobbig om du behöver påminna igen och igen.


Jag vet inte hur många gånger jag och mina frilanskollegor har fått ett ja på en påminnelse med svaret: "Åh förlåt, jag hade missat".


Så hur många gånger är för många gånger?


Efter fjärde pitchpåminnelsen kan du nog testa att ringa.


Ibland är det så att våra artikelidéer heller inte passar. Men man lär sig otroligt mycket på att få en förklaring till varför det blev ett nej denna gång. Så ge dig inte förrän du har fått ett klart ja eller nej. Antingen på papper, svart på vitt, eller genom en telefonkonversation.


Det lär vi oss av.


Lycka till med dina pitchar!


Goda vibbar Lotta och team Journalistakademien


Lust att prova vingarna som frilansjournalist? ⭐ Skriv om ämnen DU tycker är spännande för de magasin du gillar. ⭐ Få friheten att jobba var som helst, när som helst. ⭐ Sveriges magasin och tidningar behöver tusentals artiklar varje månad, av dig också!

Vi ger dig utbildningen du behöver för att lyckas – på superkort tid.

Redo att komma igång? Läs mer om oss och boka ett samtal med våra studievägledare idag.

Σχόλια


Vår unika onlineutbildning lär dig allt du behöver veta för att kunna frilansa för magasin och tidningar – och börja jobba direkt!

bottom of page